Den tradisjonsrike Nyttårscrossen står for tur. Dette er vinterens første scootercrossløp, og det knytter seg naturligvis stor spenning til hvem som har gjort den beste treningsjobben i sommer og høst.

– Nye scootere skal testes og vi får se om de har gjort forarbeidet som må til for å kunne hevde seg i konkurranse, sier stevneleder Tore Grøtte til Norges motorsportforbunds nettsider.

Ifølge arrangøren er løpet åpent for alle som kjører scootercross. De siste årene har det vært en overvekt av kjørere i de yngre klassene, noe som lover godt for rekrutteringen i sporten. Mange bruker dette løpet som en test før store løp som Arctic Cat Cup i Sverige neste helg.

– Banens oppbygging tilpasses etter snømengden på banen og i området. Det gjør at størrelsen på banen varierer noe fra år til år, og i år blir det en kortere men mer intens bane, melder arrangøren.

Ildsjelene i scootercrossgruppa i Alta MSK har jobbet hardt med å sikre nok snø gjennom hyppige runder med kunstsnøproduksjon i vinter. Det er også kommet litt natursnø, så det er gode forhold for scootercross på Kvenvikmoen nå.

Konkurransen starter klokken 12.00 og avsluttes med premieutdeling cirka klokken 15.45.