– Jeg ble spurt flere ganger hvorfor vi orket å reise ti timer i buss for å bli knust. Flere av motstanderlagenes trenere lo og trodde vi spøkte da lagene ble lest opp før kampene startet, forteller trener Øivind Schmidt Holst, som bare hadde med seg åtte spillere til mesterskapet.

Imponerte treneren

Men det er som kjent de som ler sist som ler best. BUL sjokkerte forhåndsfavorittene Bodø, Bravo og Ankernes underveis, og det var kun sistnevnte lag som klarte å hamle opp med jentene fra Bossekop.

– Jentene spilte fantastisk godt, og viste massiv vilje til å vinne håndballkamper gjennom hele helga. Vi vant alle kampene fram til finalen, der vi møtte et godt Ankernes-lag. De ledet bare med to-tre mål helt til de gjensto noen få minutter. Med kun én innbytter ble det vel tøft for jentene å stå distansen ut. Det ble til slutt tap 14-20. Men de var kjempefornøyd med 2. plassen, og jeg er mektig imponert over prestasjonene til samtlige spillere, fastslår BUL-treneren fornøyd.

Alta-jenter på 4. plass

BULs J18-årslag fikk det ikke helt til å stemme i regionsmesterskapet i Bardufoss, og måtte ta til takke med en 6. plass. Alta IFs 18 år gamle jenter gjorde det litt bedre og ble nummer fire.

– Vi spilte godt på lørdag, og vant pulja vår. Men på søndag var det slutt på kreftene. 10 spillere ble litt for lite når det skulle spilles fire fulle kamper, sier Alta IF-trener Gunnar Harila til Altaposten.

FORNØYDE JENTER: BUL-jentene imponerte stort i Lødingen, og trener Øivind Holst (i midten) var storfornøyd med 2. plassen. Foto: Privat