Svaret er «overraskende mye», hvis vi skal tro Alta IFs sportslige koordinator Aleksander Johansen.

– Dette er jo en av de klart største happeningene i løpet av sesongen. Vi har ikke lagt inn noen treninger i forkant av kampen i år heller, men det tror jeg er like greit. Taktikken tar vi underveis, sier Johansen til A-sporten.

Det har nemlig blitt en kjent og kjær tradisjon i Nordlysbyen at Alta IFs fotballherrer møter et av byens kvinnelige håndballag i en showkamp der alle inntekter går til et veldedig formål. Tidligere år er det BULs håndballdamer som har stått på motsatt banehalvdel. Denne gangen er det Tverrelvdalen IL som stiller opp. Kampen spilles i Altahallen, og oppgjøret blåses i gang klokken 20.00.

– Vi stiller med et ganske sterkt mannskap. Det er nesten full tropp, noe som betyr at vi har noen nye spillere med som ikke har prøvd seg på håndballbanen før. Hans Norbye er en av disse. Med Hans er det alltid show, men vi er veldig spente på håndballferdighetene, ler Johansen.

Dessverre kommer ikke Morten Gamst Pedersen, som er opptatt med andre ting.

– Morten hadde veldig lyst til å være med. Men han måtte i et møte, og det fikk han ikke flyttet. Men vi har nok av trekkplastre å ta av. Publikumsfavoritten Mats Frede Hansen er blant annet med. Vi har et par rutinerte karer i Christian Reginiussen og Runar Overvik, som begge har mye håndball i seg. De fleste andre befinner seg seg i andre enden av skalaen, men det er ofte de som står for den beste underholdningen, smiler han.

Han håper at publikum møter opp i Altahallen i kveld. Hvilket formål pengene går til vil bli opplyst i pausen.

– Det er valgfri inngangssum. Det er helt opp til hver enkelt hvor mye de vil betale, eller om de vil se kampen gratis. Det er også lov. Men vi ønsker selvsagt å samle inn mest mulig penger til dette gode formålet, fastslår en kampklar Johansen.