Kaia Victoria Norbye (21) er Altas eneste individuelle deltager under senior-NM i svømming langbane som pågår i Pir-badet på havna i Trondheim. Med seg har hun Andrine Svea, Andrea Martnes og Stine Næss Holmgren som fyller stafettlaget foran mesterskapets stafetter.

Sammen med svømmere fra Varodd, Grimstad, Sortland, Narvik og Harstad har de spisset NM-formen i spanske Torremolinos rett sør for Malaga de to siste ukene. En lei influensa hindret derimot Norbye å delta den første konkurransedagen, men i forsøksheatet på søndagens 50-meter fri satte hun derimot ny personlig rekord med tiden 27,35 noe som holdt til en åttendebeste tid blant de 13 seniordamene som var i aksjon.

SPANSKE FORBEREDELSER Kaia Victoria Norbye (f.v.) og stefett-venninnene Stine Næss Holmgren, Andrea Martnes og Andrine Svea var to uker i Spania i forkant av langbane-NM. Foto: Nordlysbyen STK

– Vi var litt usikre på formen etter at hun måtte stryke gårdagens øvelser på grunn av en lei influensa, men nå kan vi slippe skuldrene ned og glede oss til resten, skriver Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb på sin Facebook-side.

Alta-jentene svømmer flere stafetter i løpet av mesterskapet som pågår helt fram til tirsdag.