Prestasjonene i Aulaen var langt ifra det viktigste da Alta IFs fotballherrer møtte damelaget i håndball til showkamp onsdag kveld.

Klubben hadde på forhånd valgt å øremerke inngangsbillettene til Spleisen som pågår for ME-syke Kristine Kornelia Paulsen. Det var valgfritt hvor mye man kunne bidra med for å få «KP» tilbake til en normal hverdag.

Det ble gjort feil da herrene gjennomførte bytter, og det måtte selvfølgelig straffes med armhevinger. Foto: Bjørn M. Lyng

Over halvveis

I forbindelse med kampen skal det ha blitt samlet inn omtrent 16.250 kroner, som går til å dekke behandlingen «KP» får i Innlandet. Innsamlingen har dermed dekket over halvveis av et fire måneders opphold, i skrivende stund er det hentet inn 333.000 kroner.

Flere store bidrag har kommet inn siden forrige omtale. Blant annet har SmartDok støttet med 5.000 kroner, og bandet Berg Berg Bang har valgt å gi av honoraret fra en spillejobb, og gir 10.000 til Spleisen.

Responderer på behandling

I pausen fikk publikum høre fra far Ulf-Inge Andersen, som ga status på Kristine, etter drøyt 14 dager på Røysumtunet i Innlandet.

– Kristine sier hun føler seg lettere, og at hun har litt mer kraft i stemmen. Hun tåler nå litt mer lyd og lys, klarer å heve hodet litt mer og prøver å spise litt.

– Vi ser positivt på det, er takknemlige for de små meldingene vi får og håper på videre fremgang, smilte Andersen forsiktig.

Han viste også sin takknemlighet for initiativtaker Aleksander Johansen og engasjementet folk i Alta har vist. Etter å ha mottatt en bukett, tok Johansen ordet:

– Som dere hører, er det en tøff historie for Ulf-Inge å fortelle. Og jeg må si tusen takk til dere som har støttet med et bidrag til Spleisen.

Tok stikket

Det var for øvrig damene som til slutt vant med 30-27, og det kan spekuleres i at det ene målet som ble vunnet under danserunden ble avgjørende. På et tidspunkt ble nemlig lysene slukket, og herrene ble bedt om å finne seg en dansepartner.

Det laget som presterte best med sine bevegelser ble belønnet med scoring, og her var det damene som kom ut på topp.

Se lagene møtes til dans i videoen under: