Under Offroad Finnmark 2021 var flere av de faste bidragsyterne i rittets medieteam ute for å fange de gode øyeblikkene på film. Resultatet er nå klart: En 52 minutter lang dokumentar som skal speile DNA-et til Offroad Finnmark, skriver arrangøren av terrengsykkelrittet i en pressemelding.

– Filmen er spekket med flotte terrengsykkelscener. Her er det droneklipp, helikopterfilming og intervjuer fra hele traseen; fra Kvænangsbotn i vest til Karasjok i øst.

Jon Vidar Bull, Trond Anton Andersen, Anders Abrahamsen, Morten Broks, Rune Andreas Sjøstedt og Ole Kristian Kivijervi har alle bidratt med klipp til filmen.

– Vi brukte mye ressurser under fjorårets arrangement på å fange syklistenes oppturer og nedturer fra konkurransen, skriver arrangøren videre.

– Utgangspunktet var at vi ville lage en film som forteller de gode historiene fra rittet. Da vi så gjennom det ferdige produktet, kom det tydelig frem hvor viktig innsatsen til de frivillige er. Derfor ønsket vi en ekstra sekvens på dugnadsånden og de frivilliges rolle, mot slutten av filmen, forteller Kjetil Johansen.

foto
De frivillige er selve ryggraden i Offroad Finnmark, melder arrangøren. Her er det Jostein Thomassen (øverst) og Arnt Runar Bartholdsen som rigger start/målområdet i 2018. Foto: Morten Broks

– Det ble litt fuktig i øyekroken både hos den ene og den andre da vi skulle uttrykke vår takk til de frivillige, sier han.

Om selve filmen forteller han at intensjonen i utgangspunktet var å produsere en dokumentar som skal vises til utvalgte medier. Han mener nettopp råskapen blant syklistene, eventyret på vidda og gjestfriheten blant de frivillige er noe som fortjener å bli sett av flere.

– Vi ønsker å sitte igjen med en pilot/dokumentar som gjør aktive OF-syklister stolt over å være med i dette gamet. Samtidig skal nasjonale medier skal for alvor få øynene opp for rittet. Syklister som ikke visste om det, skal få lysten til å prøve Offroad Finnmark. Her i Finnmark er dekningen av rittet og hele arrangementet veldig bra. Men vi tror rittet har et større nasjonalt og internasjonalt potensial, avslutter Kjetil Johansen.

Dokumentaren kan sees her!