«Man har ikke mer moro enn man lager selv», er et kjent norsk uttrykk.

Det er en livsfilosofi som guttene i kompisgjengen Hjemmeluft BK har trykket til sitt bryst. For noen år tilbake startet de opp et eget lag som spilte treningskamper mot andre nyoppstartede syverlag i Alta. I fjor tok de unge fotballentusiastene virksomheten et steg videre og opprettet en egen serie for kompislag. Her var det seks lag med. Det ble også spilt en cup.

Historisk begivenhet

Lørdag kveld gikk startskuddet for den nye sesongen i 6. divisjon. Fjorårets serievinner Hjemmeluft BK møtte fjorårets cupvinner FREA Academy til «Super Cup»-oppgjør på fotballbanen i Hjemmeluft, og det ble en målrik og svært underholdende affære.

Hjemmeluft vant til slutt 6–5 og kunne juble for historiens første seier og trofé i «Super cup» i Finnmark.

– Vi tenkte i utgangspunktet bare å spille en treningskamp. Men siden vi vant serien og FREA Academy vant cupen i fjor fant vi ut at vi måtte gjøre noe litt ekstra ut av dette. Så vi kjøpte inn et trofé og bestemte oss for å knalle til med en skikkelig «Super cup»-finale. Det var kjempeartig, forteller Magnus Lyng Kristensen, som er en av initiativtakerne til både kompislaget i Hjemmeluft og serie- og cupspillet som samler massevis av unge altaværinger.

– Noen av spillerne på disse lagene spiller fotball på andre lag. Men de fleste er gutter som enten driver med en annen idrett eller ikke er aktive i det hele tatt. At vi har klart å skape et tilbud for denne gruppen synes vi er veldig artig. Dette er kompiser som kun spiller fotball for å ha det gøy, fastslår Lyng Kristensen, som selv er mest kjent som en meget habil håndballkeeper for Alta IFs 2.-divisjonslag.

Starter seriespill i juni

Han kan fortelle om en morsom finale der lagene byttet på å være i tet. Det var etter rapportene også mange ivrige tilskuere som fulgte oppgjøret med stor interesse.

– Det blir gjerne en del mål når man spiller syverfotball, og lørdagens match var intet unntak. Det vippet frem og tilbake hele veien. Vi fikk virkelig kjenne på nervene underveis, ler Lyng Kristensen, som har tatt på seg mye av ansvaret med å arrangere det kommende seriespillet som starter opp 9. juni.

– I år er det åtte lag med. Vi starter 9. juni og gjennomfører syv serierunder. Planen er å være ferdig den første helga i august. Det er flere av de som spiller på disse lagene som flytter bort for å studere når det nye skoleåret starter, så vi ønsker å kåre en seriemester før den tid. Vi gleder oss veldig til de mange spennende oppgjørene som venter i sommer, avslutter han.