– Lørdag 11. mars blir det andre motorbrøl enn forsikrede fly ved Alta Lufthavn, da arrangerer Alta motorsportsklubb den årlige Borealiscrossen på Altagårdssletta. Klubben har bygget opp en kort og intens stadioncrossbane som er meget publikumsvennlig, skriver Alta MSK i en pressemelding.

Opprinnelig skulle motorsportklubben arrangere crossløp på Kvenvikmoen søndag. Men det store snøfallet i forrige uke gjorde at klubben bestemte seg for å bygge en bane på Altagårdssletta.

– Banen i Alta kommer til å bli inspirert av banene i USA, sier Simon Kjellmann.

– Jeg og Jan Even Romsdal skal være med å utforme hoppene slik at de blir mer underholdene for publikum og kjørerne. Vi gleder oss.

God oversikt

Jan Even Romsdal har kjørt flere løp i USA over flere sesonger. Det er imidlertid usikkert om han kan kjøre til helga på grunn av en skade. Men han håper å bli klar.

– Arrangementet begynner klokken 14.00 slik at de som ser starten av Finnmarksløpet kan få med seg begge deler, melder arrangøren.

– Det kommer til å bli et spektakulært løp med en ståtribune slik at publikum får god oversikt over action som skjer ute på banen, sier stevneleder Tore Grøtte.

– Ottar Pettersen er speaker. Det betyr at publikum alltid er oppdatert med hva som skjer, fortsetter Grøtte.

Dårlige parkeringsmuligheter

Publikum oppfordres til å samkjøre eller ta buss til Altagårdssletta siden det ikke legges opp til publikumsparkering i området.

– Det blir selvfølgelig mulighet til å benytte seg av parkeringen utenfor flyplassen, men detter er betalings parkering, sier Grøtte.

Stadioncross er løpsformen som legger opp til korte, intense heat hvor alt må skje på kort tid. Det blir kjørt flere kvalifiseringsheat i hver klasse med finaleheat.

– Vi har førere fra Mo i Rana til Tana og Finland som er påmeldte, dette blir en fantastisk flott presentasjon av scootercross-sporten. Vi håper mange kommer for en actionfylt lørdags ettermiddag, sier en engasjert Grøtte.

– Vi har en kafé som serverer både varm mat og drikke. Det oppfordres til å betale med Vipps, både kafeen og inngangsbilletten.