18. november klokka 15:00 går kampen mellom det sammensatte laget F.F. Mølja og Tufte IL av stabelen i Finnmarkshallen.

– Vi er godt i gang med å stable på fote et lag. Egentlig skulle vi ha med ordfører Geir Ove Bakken, men han var opptatt i møte og sendte derfor ballen videre til rådmannen. Jeg vet imidlertid at Bjørn Atle Hansen er en svært så habil fotballspiller, så jeg plasserte han i mål. Vi vil jo ikke skape for store ujevnheter mellom lagene, smiler Tommy Hæggernæs i Finnmarkshallen.

Kill Buljo stiller

Også Kill Buljo er representert på laget som møter fotballnerdene.

– Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen er med. I tillegg skal en del av trenerne for de aldersbestemte lagene i Alta spille. Magne Overvik, Stein Yngve Fagerhaug, Knut Korsnes og Terje Bakken har alle sagt ja til å spille, opplyser Hæggernæs, som også har fått med Terje Bakkens sønn, Stig (17).

– Han har vært med som hjelpearbeider i hallen, og har vært aktiv i dugnadsarbeidet under leggingen av kunstgresset i Tverrelvdalen. Gutten bor jo nesten på fotballbanen, så dette kommer nok til å bli en stor opplevelse for han.

Flere konkurranser

Kroa og Parksenteret får stille med én spiller hver.

– De skal arrangere konkurranser hvor premien er en plass på F.F. Mølja, sier Hæggernæs.

Det lokale mediehuset stiller også med en spiller. Moromannen Rune Berg representerer journalistene.

– I tillegg til de overnevnte har vi invitert noen damespillere fra klubbene i Alta. Av disse er foreløpig kun Mia Lund bekreftet. Vi har også noen andre navn som fortsatt er usikre på om de kan spille, sier Hæggernæs.

– Det har vært enorm pågang fra folk som vil ha billetter, så jeg regner med at det blir fulle tribuner. Vi har forøvrig lagt ut billetter for salg på helsekostbutikken på Parksenteret, fortsetter han.

Før og etter kampen, som spilles over 2x30 minutter, vil det bli underholdning.

– Akkurat hva det blir har jeg ikke 100 prosent klart enda, men det blir litt show rundt kampen. Alt av overskudd går forøvrig til Øytuns Russland-prosjekt. Elever fra skolen skal blant annet stå for kiosksalg, sier Hæggernæs avslutningsvis.

KEEPER: Bjørn Atle Hansen vokter målet til det sammensatte laget F.F. Mølja i kampen mot Tufte. Foto: Odd Magne Haugen
STRI TØRN: Neste lørdag skal Thor Joachim og resten av fotballnerdene i Tufte IL forsøke å overliste rådmannen. Foto: TVNorge