– Vi er svært stolte over å ha med medlemmer i Alta IF som yter mer enn forventet for klubben vår, og det er flott og kunne gjøre heder på dem, sa Arnold Hammari, leder av hederstegnkomiteen, på onsdagens årsmøte.

I en pressemelding har Alta IF skrevet en begrunnelse for hver enkelt av hederstegnene som ble delt ut.

Om Grethe Lill Vikdal-Eriksen skriver klubben følgende:

«Denne dama er en dame med hjertet på utsiden av kroppen. Det som kjennetegner henne godt er hennes evne til å se forbi begrensninger, og finne løsninger. Hun er raus, og man merker hennes genuine omsorg for både store og små i klubben. Alle skal bli sett. Hun er også et arbeidsjern, og håndterer lett både små og store oppgaver. Vi har vært heldige som har hatt Grethe Lills ildsjel i styresammenheng i så mange år».

Ektemannen Erlend Vikdal har også vært en fantastisk ressursperson for Alta IFs håndballgruppe, noe klubben skriver om her:

«Denne mannen er strukturert, ryddig og tydelig. En solid ressurs som man alltid kan stole på. Hans engasjement for klubben har ikke bare vært som en flott representant både i sportslig utvalg og styret - men også over mange, mange år som håndballtrener i klubben. I tillegg er det viktig å få med at som A-lagsspiller har også bidragene vært mange og viktige over mange år! Han har bidratt med unik kunnskap om håndball, og på denne måten vært en viktig bidragsyter inn til styret».

Ronny Hermansen får følgende skussmål:

«Ronny har en stor interesse for håndball i Alta IF, og som pensjonert håndballspiller sitter også Ronny på unik og god håndballkunnskap. Han holder et strukturert og ryddig overblikk i sportslig utvalg senior, og han er også en viktig ressurs i styresammenheng. Det er aldri nei i Ronnys munn, og han stiller opp både morgen og kveld, i både hverdag og helg. Alta IF er heldig som fortsatt skal få nyte godt av Ronnys ressurser videre».

Lena Ernstsen fikk en velfortjent påskjønnelse av klubben i sitt hjerte. Foto: Privat

Det mangler heller ikke superlativer i klubbens hyllest av Lena Ernstsen:

«Denne dama leverer altså til LANGT utover det forventede. Hun har et brennende engasjement for at arrangementene i klubben vår skal være de aller beste! Og gjett at hun får det til! Vi er ekstremt heldige som får lov til å ha ei dame som Lena med på laget. Lena baker, maler, kjører utstyr frem og tilbake, er kreativ, ommøblerer, pynter, og stabler. Lena gjør tilværelsen til alle rundt seg MYE bedre med sitt nærvær. Betegnelsen ildsjel har vel sjeldent passet så godt - som på nettopp Lena. Vi er svært takknemlig for alle timene hun legger ned for klubben vår».

Til slutt var det Svein Erik Danielsens tur. Han gikk bort for noen år siden, og ble tildelt diplomet «post mortem». Alta IF skriver følgende:

«Svein Erik har helt siden han flyttet fra Hammerfest til Alta vært en sentral skikkelse i Alta IF der han har vært engasjert både i håndball og Hopp/Kombinert.

Spesielt i hopp og kombinertgruppa har Svein Erik bidratt sterkt til at Alta IF nå kan smykke seg med medaljevinnere i internasjonale mesterskap på både senior og juniorsiden. For øyeblikket er spydspissen Anna Odine Strøm som gjennom flere sesonger har hevdet seg i øverste internasjonale klasse, senest med tre medaljer fra Ski VM i Planica.

Svein Erik var blant primus motorene i hoppgruppa og var med sitt engasjement, sin varme personlighet og utrettelige innsats en helt sentral brikke til at utøverne hadde rammebetingelser til å utøve sin idrett her lokalt. På et tidspunkt kunne ikke rammebetingelsene lengre oppfylles og de utøverne som ville satse videre måtte flytte for å kunne fortsette å hevde seg. Dette gjelder alle barna i Strøm-familien (Øivind Strøm) og Svein Eriks egen sønn Stian Danielsen.

Selv om alle utøverne flyttet fra Alta så var Svein Erik svært opptatt av at alle skulle representere Alta IF. Dette har han sammen med Øivind, og flere andre oppnådd. Selv om det ikke var utøvere igjen i klubben var Svein Erik brennende opptatt av å holde liv i hoppgruppa».

Rigmor Danielsen har mottatt Alta IF’s Diplom på vegne av sin avdøde mann Svein Erik Danielsen. Diplomet tildeles «for særlig innsats, betydelig ut over det normale» for hoppgruppa. Rigmor er svært takknemlig for at hans innsats settes pris på. Foto: Privat