Allerede fredag kveld norsk tid går startskuddet for 2022/2023-sesongen av Amsoil Championship Snocross, som er navnet på den amerikanske proffserien i scootercross.

Stiller til start i to klasser

Alta-guttene Emil Mikalsen og Jan Even Wilhelmsen Romsdal skal imidlertid ikke i aksjon før lørdag og søndag. Begge skal kjøre i Sport-klassen, som har to løp denne helga. Sistnevnte stiller også til start i Sport Lite-klassen, der kun seier er godt nok for den ambisiøse 17-åringen fra Nordlysbyen.

Tidligere Alta-kjører Malene Cottew fra Vadsø skal prøve å forsvare forrige sesongs sammenlagtseier i USA. Foto: Privat

– Målet mitt er å vinne Sport Lite-klassen denne helga. Jeg satser først og fremst på å gjøre det bra i Sport, men kommer til å kjøre begge klassene i begynnelsen av sesongen for å få trent mest mulig på startene. I Sport-klassen er målet å være blant de ti beste, forteller Jan Even Wilhelmsen Romsdal, som i likhet med lagkamerat Emil Mikalsen er kommet frem til Fargo i Nord-Dakota, der helgas konkurranser går av stabelen.

Mikalsen skal kun konsentrere seg om Sport, og han legger lista skyhøyt fra første stund.

– Målet er pallplass denne helga. Jeg skal gjøre mitt beste for å klare det, kommenterer det unge fartsfantomet fra Talvik.

God kjemi i teamet

Duoen satte kursen for USA for en drøy måned siden og har hatt gode treningsforhold siden.

– Vi har hatt en veldig god oppkjøring og føler at vi er godt i rute. Det har blitt mange timer på scooteren. Vi har fått justert dempere og gjort omfattende testing av variatoroppsettet for å gjøre scooteren så startrask som mulig. Vi begynner å bli godt vante til våre nye maskiner og gleder oss til å kjøre løp, sier Wilhelmsen Romsdal.

– Ja, oppladningen har vært helt optimal for vår del. Vi har forberedt oss godt og føler oss klare. Det har blitt en del timer på scooteren den siste måneden, og det kjennes bra ut, forteller Mikalsen.

Duoen kjører for Green Mountain Racing Team, og det er et valg begge er godt fornøyde med.

– Teamet kjennes veldig bra dette året. Det er god kjemi innad i laget, og ikke minst lærer vi andre veldig mye av vår finske superstjerne Aki Phiala, som har massevis av erfaring på dette nivået. Vi ser frem til å komme i gang, avslutter duoen.