Tre måneder er gått siden Ailo Gaup ødela ankelen under Summer X Games i Los Angeles og måtte opereres i all hast. Siden den gang har altaværingen jobbet hardt for å komme raskest mulig tilbake på sykkelen. For å være best mulig forberedt til comebacket gjorde han i går et nytt inngrep, denne gangen i begge armene.

På sykkelen om to uker

– Jeg så meg nødt til å operere underarmene. Etter mange års kjøring har «muskelposene» blitt veldig trange og blodsirkulasjonen dårligere. Dette gjør at jeg får problemer med å holde styret, reaksjonsevnen i fingrene blir dårligere og jeg sliter med gass, bremser og korrigeringene i hvert hopp. Nå har jeg fått åpnet muskelhinnene, og jeg regner med å være tilbake i full trening om ca. to uker, sier 27-åringen til NRK-sporten.

Moro i skauen

Tre måneder med fysioterapi gjør at ankelskaden snart er leget, og dette måtte selvfølgelig testes av Gaup. Før gårsdagens operasjon satte han seg på crossykkelen for første gang siden operasjonen i august.

– Det var deilig å få kjørt litt igjen, men jeg vet ikke hvor heldig det var for foten. Gikk på trynet noen ganger. Men når man ikke har sittet på en sykkel på tre måneder er selv en tur over myrer, sleipe røtter og harde steiner morsomt, skriver en fornøyd Ailo Gaup på sin hjemmeside.

Tar mandlene før jul

Men operasjonene er faktisk ikke over riktig enda for den verdenskjente FMX-stjernen. Når kroppen er fit for fight igjen skal han igjen under kniven.

– Når armene og foten er bra igjen håper jeg å kunne delta i noen konkurranser, men jeg har også planlagt å operere bort mandlene før jul. På den måten unngår jeg å legge på meg i jula og er i god form etter nyttår. Jeg har timet disse operasjonene godt for å komme raskest mulig tilbake i toppform, smiler Ailo Gaup overfor NRK-sporten.

Ailo i USA Foto: Chris Tedesco
Ailo i USA Foto: Chris Tedesco