Men noen snarlig overgang til tippeligaklubben er det imidlertid ikke snakk om.

– Løv-Ham bruker å stille med et par-tre spillere på enkelte Brann-treninger, og jeg ble spurt å stille i går. Jeg trente jo også med klubben i fjor sommer, og da ville de gjerne ha meg innom litt oftere. Jeg har fått forståelse av at de nå kommer til å plukke opp den tråden igjen, forteller Kåven på telefon fra Bergen.

Nyter stor tillit

Den unge backen og kantspilleren ble foran årets sesong leid ut fra Alta IF til Løv-Ham etter eget ønske. Og så langt har han lykkes godt i 1. divisjonsklubben.

– Jeg var mye syk før jul, og kom ikke i gang med grunntreningen like tidlig som resten av laget. Men likevel har trener Trond Bjørdal vist meg enormt mye tillit, og jeg har stort sett spilt alt av kamper siden jeg kom hit. Han er en dyktig trener som stiller knallharde krav til spillerne, og det er han nødt til dersom vi skal berge plassen i Adeccoligaen, mener Kåven, som roser miljøet i Løv-Ham.

– Det er et fantastisk miljø i klubben, faktisk på samme nivå som i Alta IF for et par år tilbake. Jeg stortrives, sier Porsanger-gutten, som forøvrig fyller 24 år i morgen.

Nær scoring

I de to første seriekampene mot Bryne og Bodø/Glimt har Kåven hatt full tillit som høyreback. Mot slutten av matchen mot Glimt 2. påskedag fikk han også slippe litt lengre fram på banen.

– Treneren flyttet meg opp på høyrekant, og jeg var utrolig nær en scoring i sluttminuttene. Jeg dempet ballen med meg inn i 16-meteren og dundret til, men skuddet gikk dessverre like utenfor den ene krysset. Det hadde vært gøy med en nettkjenning. Jeg trives som back, men håper på flere sjanser som kantspiller. Det er moro med litt avveksling, ler Kåven.

Tror på sikker plass

Han er usikker på hvordan årets Løv-Ham-lag står i forhold til de andre klubbene i Adeccoligaen.

– Det er vanskelig å si hvordan vi kommer til å gjøre det etter kun to serierunder, men jeg håper vi kan klare en plass midt på tabellen. Det blir utrolig viktig å unngå bunnstriden, der Løv-Ham og Alta IF var i hele fjor. Klarer vi å holde en god del lag bak oss tidlig i sesongen, slipper vi å leve med presset om å vinne hver eneste kamp for å overleve, mener den tidligere driblefanten, som har begynt å venne seg til storbylivet.

– Jeg er enda på jakt etter leilighet, men bortsett fra det har jeg det veldig bra. Det var litt merkelig å komme til en storby først, men nå begynner brikkene å falle på plass, avslutter Tor-Mattis Kåven.

Foto: Karl Eirik Steffensen