Forsvarskjempen har takket nei til et tilbud om ny kontrakt med Alta IF, men har ikke fullstendig avskrevet et nytt år i Nordlysbyen.

– Jeg trives veldig godt i Alta, men som jeg har sagt tidligere har jeg lyst å spille på et høyere nivå. Det jeg ser på i valg av klubb er nivået og den sportslige satsingen, så om det ikke skulle komme et tilbud fra en Adeccoligaklubb er det absolutt en mulighet for at jeg blir her enda en sesong. Det er ikke mange 2. divisjonsklubber som satser mer enn Alta for å si det sånn, sier 28-åringen.

Etterlyser engasjement

Kapteinen er glad for at Alta IF har tatt signalene om satsing på alvor. Arbeidet som er i gang foran neste sesong er han svært fornøyd med.

– Det er bra klubben har tatt til seg det som er blitt sagt, og startet tidlig med å få spikret opplegget foran neste sesong. Dersom man skal rykke opp må man bruke en del penger. Det er synd og si det, men det er dessverre blitt slik at det er kapitalen som rår, sier Pedersen, som derfor etterlyser engasjement fra næringslivet.

– Man kan selvfølgelig ikke legge bort alt av sjel og dugnadsånd, men bygge videre på den. Forhåpentligvis ser næringslivet i Finnmark etter hvert verdien av det å ha et lag i norsk toppfotball og kommer på banen i enda større grad. Se for eksempel på Color line i Ålesund, eksemplifiserer han.

Ingen tilbud

Foreløpig har ikke Pedersen fått noen konkrete tilbud fra andre klubber, men legger ikke skjul på at han gjerne vil tilbake til 1. divisjon.

– Det er klart at det var noe annet å spille for 9000 tilskuere på Kristiansand stadion enn 11 på Saursfjord. Jeg har fortsatt ambisjoner på banen, men da må jeg gjøre noe nå. Jeg er blitt 28 år og har ikke så veldig lenge igjen av karrieren, sier han.

Det har vært spekulert i om Pedersen ville bli tilbudt en stilling som spillende trener i Skjervøy. Foreløpig er ikke det særlig aktuelt.

– Jeg føler jeg fortsatt har mye å bidra med som spiller. En trenerstilling er en helt annen karriere, og vil bety nedtrapping av mine egne ambisjoner. Jeg føler ikke at det er tiden for det enda, sier midtstopperen, som innrømmer å ha vært i kontakt med personer i klubber høyere opp i seriesystemet.

– Før det foreligger noe konkret ønsker jeg ikke å si så mye om det, men alle vet jo hvor jeg kjenner folk, så det sier vel seg selv hvilke klubber det er snakk om, sier han hemmelighetsfullt. For de som ikke har fått med seg det har Mandalskameratene sagt at de trenger en høyreback. Det var nettopp den posisjonen Pedersen spilte forrige gang han var i klubben...

– Nå er jo Tippeligaen og Adeccoligaen ferdigspilt, så klubbene begynner vel snart jobben med å kartlegge foran neste sesong. Jeg håper å få avklart hvor jeg skal spille fortest mulig, det er tungt å gå rundt og ikke vite, konstaterer han.

Grei sesong

På tross av skuffelsen over opprykket som glapp synes Pedersen sesongen sett under ett har vært helt grei.

– Vi hadde en tynn stall, og gjorde det vel som forventet, men det er klart at det var skuffende å ikke rykke opp slik som det utviklet seg på slutten. Etter ferien var vi syv-åtte poeng bak Raufoss, men spiste oss innpå og hadde muligheten til å klare opprykket. Tapet mot Hammerfest var tungt og svelge, men det er jo ikke noe å gjøre med nå uansett. Vi var elendige den kampen, kommenterer den robuste midtstopperen.

Tror på opprykk

Uansett om det blir med han på laget eller ikke tror 28-åringen de blågule vil bli vasse neste sesong.

– Jobben med å få inn spillere er allerede i gang. Dersom det kommer inn tre-fire gode spillere i tillegg til at man erstatter dem som forsvinner tror jeg mye skal skje om ikke Alta IF rykker opp neste sesong, fastholder Pedersen, og trekker særlig frem ansettelsen av Rune Berger som et stort steg i riktig retning.

– Gjennom å hente Rune viste man at man ønsker å satse. Han er kjempeviktig både for spillergruppa og klubben. Det eneste jeg har å utsette på Rune er at han ikke klarte å skyte oss til opprykk. I så måte må han regnes som et bomkjøp, spøker kapteinen.

Årets Alta-spiller 2006 Foto: Karl Eirik Steffensen