OPPDATERT: Arrangøren hadde håpet på nye fartsrekorder, men det blir det ingenting av i denne omgang.

– Dessverre fikk vi ikke tidtakerutstyret som vi hadde bestilt hit i tide, og kan dermed ikke kjøre på tid denne helga. Vi flytter den delen av konkurransen til 23. april. Det er veldig beklagelig. Men vi har lyst til å ha det moro nå og avlyser derfor ikke løpet. I stedet for å kjøre på tid benytter vi oss av utslagsmetoden. Det blir ikke helt slik vi hadde tenkt, men fartsfesten for både kjørere og publikum består, sier løpsleder Arne Johansen.

Det har vært stille rundt denne sporten de siste årene, men på lørdag våkner et voldsomt antall hestekrefter til liv igjen. Da arrangeres det scooterdrag på Kvenvikmoen Motorpark for første gang på lenge. Arrangøren synes det er synd at arrangementet til en viss grad krasjer med Finnmarksløpet, men håper at Alta-publikummet får med seg begge deler.

– Vi ønsket å arrangere dette løpet i forbindelse med vinterfestivalen i Alta, og hadde ført det opp i kalenderen før vi visste at Finnmarksløpet skulle i gang samme helga, forteller Arne Johansen i Alta motorsportklubb.

– Men det er to forskjellige miljøer, så vi kjemper kanskje ikke om de samme tilskuerne. Uansett er det mulig å få med seg begge deler. Vi holder det gående en god stund utover ettermiddagen på lørdag, sier han.

Bortsett fra et lite lokalt testløp i fjor har det ikke vært kjørt scooterdrag i Alta på minst fem-seks år. Nå ligger imidlertid alt til rette for en storslagen konkurranse på Kvenvikmoen.

– Noen av Europas største maskiner står på startstreken denne helga. Vi snakker om snøscootere med 500–600 hestekrefter, så det kommer garantert til å bli en heftig opplevelse. Vi har fått hjelp av Alta kommune til å gjøre banen så god som mulig. Det er som en flystripe der ute nå. Vi gleder oss veldig, sier en startklar Johansen til A-sporten.

Det er ikke bare de «verste» maskinene som stiller til start. Med seks ulike motorklasser er det mange forskjellige scootertyper som konkurrerer. Arrangøren tror at det kan bli så mange som 50–60 deltakere.

– Det er økende interesse for denne sporten i Norge. Man kan delta uten å gjøre særlig store endringer på maskinene, og det koster ikke mye å skaffe løpslisens. Vi håper også at vi kan ha en egen veteranklasse, men da trenger vi litt flere påmeldte enn vi har nå. Det er fortsatt mulig å melde seg på, både i veteranklassen eller i de øvrige konkurranseklassene.

Han frister også med et gjensyn av et par legendariske maskiner som har sørget for mange pokaler opp gjennom årene.

– To av Trond Olav Olsens gamle scootere skal i aksjon. I tillegg stiller Christer Ahlsen opp med sin lynraske maskin. Også Robert Olsen fra Tromsø har varslet sin ankomst, så dette blir et arrangement man ikke bør gå glipp av. Det blir morsomt å samle både kjørere og publikum igjen. Alle som ønsker det får sjansen til å besøke depotene til deltakerne, forteller Johansen.

Han skryter av jobben som motorsportklubbens ildsjeler legger ned, og synes at det er artig at scooterdrag er tilbake på programmet.

– Det er en veldig offensiv satsing på dette i klubben. Vi håper å få til en skandinavisk cup neste år, der målet vårt er å få lagt finalen til Alta. Det hadde vært moro, avslutter han.