Det var 23. april Røsland landet forkjært på en Bryne-trening.

– Skuldra har vært vond helt siden da. Legene sier det ikke er noe å gjøre med, og etter et halvt år med behandling uten at det har vært noe bedring har jeg bestemt meg for å legge keeperhanskene på hylla, kommenterer den tidligere BUL-keeperen.

Ødelagt

Røsland, som blant annet har spilt på landslaget i sandfotball, har fått beskjed om at skuldra er ødelagt for godt. Uttallige timer hos fysioterapeut og kiropraktor har ikke hjulpet på smertene.

– Jeg har prøvd alt. Senest i går var jeg hos fysioterapeut, og jeg har også prøvd sjokkterapi. Ingenting ser ut til å hjelpe. Legene mener bedringen går alt for sent, og skal nå gjøre andre analyser, blant annet skal de gå inn med kamera i skuldra. Operasjon kan også bli aktuelt, sier han.

Engasjerte advokat

«Kille» har nå engasjert et velrenommert advokatfirma for å se på saken. De mener han har en god sak.

– Hos NFF har jeg blitt forespeilet en sum. Problemet er arbeidsuføreforsikringen. De mener jeg må regne med å skade skuldra når jeg står i mål, og at utespillere må regne med å bli taklet stygt, og derfor selv må bære risikoen. Det er egentlig ganske utrolig, om det er noen som kan slenge seg er det jo keepere. Jeg har gjort det siden jeg var fem år gammel. At jeg lander forkjært en gang er jo ikke noe jeg kan gjøre noe med, sier en fortvilet Røsland.

Om han hadde blitt skadet på arbeidsplassen sin hadde det ikke vært noe problem.

– Jeg arbeider for tiden på Sports club. Hadde skaden oppstått her hadde jeg fått erstatning. Hvorfor skal det være annerledes på fotballbanen, spør han.

Må bli overfalt

En dom i trygderetten slo fast at det må skje noe ekstraordinært utenfor spillets gang for at en fotballspiller skal få erstatning for yrkesskade. Denne saken har NISO (Norske idrettsutøveres sentraorganisasjon) anket helt inn for Høyesterett. Saken skal opp der 28. og 29. november, og ventes å få presendens for senere avgjørelser.

– Retten har lagt seg på en linje hvor fotballspillere enten må bli truffet av flasker fra tilskuere eller bli overfalt på sidelinja for å få erstatning. Uansett om NISO skulle tape sin sak har jeg bestemt meg for å trekke min skade inn for retten, avslutter Røsland.

LEGGER OPP: Karl Fredrik «Kille» Røsland må legge opp som fotballspiller. Her møter han tidligere Alta IF-keeper Fredrik Tervaniemi på Bryne stadion da Alta var oppe i Adeccoligaen forrige sesong. Foto: Karl Eirik Steffensen