Derfor er Tore Reginiussen på plass i TIL 2s midtforsvar når Reidulf Høybakkens mannskap gjester Alfheim førstkommende lørdag.

– Jeg spilte ikke den siste tippeligakampen mot Vålerenga, og skal på U21-landslagssamling i neste uke. Derfor passer det veldig bra med en kamp nå, sier Reginiussen til Altaposten.

Stiller sterkt

TILs rekruttlag har de siste sesongene feid lett gjennom 3. divisjon i Troms, og klubben har ikke lagt skjul på at de ønsker seg en bedre øvingsarena for sine talenter. Overraskelsen var derfor stor da Hammerfest slo ut Tromsø 2 i kvalifiseringen til 2. divisjon og rykket opp i 2005. Den feilen har de ikke tenkt å gjøre i år. Rekruttrener Roger Lange har derfor hentet Tore Reginiussen og Ole Andreas Nilsen fra A-lagsstallen. I tillegg er det ventet at også Hans Norbye, Vegard Braaten, Jo Nymo Matland og Ruben Yttergård Jensen spiller begge oppgjørene mot Porsanger. Thomas Braatens utlånsavtale med Alta opphører 15. november, slik at midtstopperen erstatter Tore Reginiussen i returoppgjøret i Finnmarkshallen 18. november.

Vil hjelpe rekruttene opp

Reginiussen selv ser frem til å hjelpe ungguttene i klubben til å ta et steg nærmere opprykk til 2. divisjon.

– Smellen Tromsø-rekruttene gikk på i fjor stikker fremdeles dypt, så alle i klubben er veldig opptatt av å få laget opp en divisjon nå. Motstanden i 3. divisjon er ikke all verden, så det vil være veldig viktig for juniorenes utvikling at TIL har et rekruttlag i 2. divisjon neste sesong, mener 20-åringen, som i dag ble viet stor oppmerksomhet i avisa Nordlys, som kåret Reginiussen til årets TIL-spiller.

– Det var morsomt å få en slik utmerkelse. Jeg måtte smile da jeg så oppslaget. Spesielt bildet av meg i hvit dress og TIL-skjerf var et interessant syn, ler altaværingen hjertelig.

Ser fram til ferie

For etter en lang og tungt høstsesong kan Reginiussen omsider smile igjen. I ettermiddag skal spillergruppa feire at klubben beholdt plassen i Tippeligaen, og når nordnorske fotballspillere skal slå seg løs overlates ingenting til tilfeldighetene.

– Det er visstnok lagt opp et program som skal vare hele dagen og natten, flirer stoppertalentet, som synes det er godt å endelig kunne tenke på annet enn nedrykk.

– Det er fint å kunne treffe spillerne utenfor banen i en uhøytidelig setting. Vi har levd med et voldsomt press uke etter uke, og det er klart at et slikt ekstremt alvor setter sine spor. Nå skal vi bare kose oss og ha det gøy. For min egen del blir det trening med rekruttlaget denne uka og U21-landslaget uka etter. Deretter har jeg fri helt fram til 3. januar. Det skal bli godt med litt ferie, avslutter en feststemt Tore Reginiussen.

Tore Reginiussen