Alta vant da Bærum så rødt

Alta slo Bærum for første gang siden 1995.

Morten Gamst Pedersen ble matchvinner da han satte straffesparket i mål like før slutt  Foto: Espen Tangstad

sport

Alta - Bærum 2-1 (0-1)

Alta IF fikk en veldig tung første omgang hvor de ble hardt presset av gjestene fra Bærum. Mustapha Fofana fikk rødt bare fem minutter før pausen. Det stoppet i midlertidig ikke Bærums Jarmund Øyen Kvernstuen som sendte bortelaget til himmels rett etter det røde kortet.

Håvard Nome svarte umiddelbart etter pausen og tente håpet til alle tilskuerne i Finnmarkshallen. Alta presset voldsomt på i hele omgangen med en mann mer, men gjestene kastet seg foran med livet som innsats. Det voldsomme presset til Alta endte til slutt med et straffespark fem minutter før kampslutt.

Morten Gamst Pedersen stilte seg opp og tok dype åndedrag før han til slutt fikk klarsignal fra dommer. Sikker som banken satte han ballen i mål og snuoperasjonen var et faktum .

Alta IF står dermed med full pott i serien etter tre kamper spilt


Slik startet Alta IF:

Marius Tollefsen – Øyvind Veseth Olsen, Mats Frede Hansen (K), Runar Overvik, Hans Norbye (Niklas Antonsen inn fra 72 min.) – Dag Andreas Balto (Pål Even Heggelund inn fra 83 min), Håvard Nome (Reginiussen inn fra 60 min.), Morten Gamst Pedersen - Mathias Dahl Abelsen – Magnus Nikolaisen, Omar Fonstad el Ghaouti.