Sparker igang fotballprat på lokalradioen

Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm har børstet av seg vintersnøen. Onsdag kveld er duoen tilbake med lokal fotballprat.

Frank og Øystein skal spre fotballforståelse, pluss litt humor og trivsel.  Foto: Tom-Birger Anundsen

sport

Mens fotball-Alta fortsatt venter på aktivitet i disse koronatider, synes Mediehuset Altaposten at tiden nå er overmoden til å sette fokus på lokalfotballen.

Mens nærmiljøet venter på at Alta IF skal komme i gang i 2. divisjon, setter mediehuset i gang radio- og streamingssendinger. Hver onsdag kveld fra klokka 19 til 20 blir det full fokus på lokal fotball.

Både bredde og topp

Halvorsen og Esjeholm tar opp igjen tråden fra før seriestart i fjor i programmet "Mens vi venter".

– Det blir full fokus på lokal fotball, både i bredden og i toppen. Nå er det avgjort at Alta IFs fotballherrer starter seriespill med hjemmekamp mot Moss den 20. juni, men vi ønsker å trappe opp til seriestart med ukentlige sendinger, som omhandler mye mer enn bare Alta IF. Det blir mange innslag også med de andre lokalklubbene, sier Frank Halvorsen, som har storflott besøk i studio onsdag kveld.

BUL, Gamsten og nedtelling

– Vi skal snakke med kretsen og høre hvordan situasjonen er for aldersbestemt fotball, og vi skal lodde stemninga i blant annet BUL-leiren, der trener Martin Overvik har ventet i over ett år på å få spille fotball, sier Halvorsen, som også får besøk av Altas skarpe duo i Morten Gamst Pedersen og Vidar Johnsen.

– Gamsten er som vanlig klar når det snakkes om direktesendinger. Han står alltid å tripper utenfor studiodøra – og det gjør han denne også denne gang. Alta-trener Vidar Johnsen er heller ikke vanskelig å be. Vi får høre siste nytt derfra. Nå starter vi nedtellinga til fotballstart, sier Halvorsen.