– Hos oss er det gratis å delta

Jan Arild Hansen oppfordrer altaværingene til å la bilen stå og ta sykkelen fatt.

Jan Arild Hansen (fra venstre), Alta-ordfører Monica Nielsen og “sykkelgeneral” Gjermund Abrahamsen Wik håper at flere mulig melder seg på årets “Sykle til jobben”-aksjon. Bildet er fra 2019.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

− Alta kommune har inngått en avtale med Norges Bedriftsidrettsforbund som sikrer alle innbyggere i kommunen gratis deltakelse på årets “Sykle til jobben”-aksjon, forteller Jan Arild Hansen.

Ønsker aktiv reisevei til jobben

Tirsdag 20. april starter årets aksjon. For 48. gang skal tusenvis av nordmenn delta på aktivitetskampanjen fra Bedriftsidretten, som både skal motivere folk til mer fysisk aktivitet i hverdagen, og velge en aktiv reisevei til jobben.

Det innebærer også alle som jobber i en bedrift i Alta kommune, selv om de er bosatt i en annen kommune.

– Alta er den eneste kommunen i Troms og Finnmark som har en avtale som sikrer alle innbyggere gratis deltakelse i “Sykle til jobben”-aksjonen, opplyser Hansen.

Sosialt fellesskap

Han forteller videre ar årets “Sykle til jobben”-aksjon vil ha et bredere fokus på all type fysisk aktivitet, uavhengig om man er på jobb på arbeidsplassen, har hjemmekontor eller er permittert.

− Det betyr at all aktivitet som du gjør i løpet av dagen teller, kommenterer Hansen.

Han mener også at deltakelse i årets kampanje er viktigere enn noen gang tidligere.

– Ikke bare er det en motivasjon til økt fysisk aktivitet, men det er også en måte å kunne ha et sosialt fellesskap, enten man er på hjemmekontor eller står uten arbeid, forteller Hansen.

Håper på god oppslutning

Så langt har 15.000 personer på landsbasis meldt seg på kampanjen. Hansen minner på at det fortsatt er tid til å registrere seg.

− Det hadde vært artig om Alta ble landets sykkelkommune, sier Hansen, og viser til at kommunen har vær en av landets beste sykkelkommuner de to siste årene.