Malene ble historisk i natt - feiret gull

Første norske kvinne til å vinne sammenlagt i det amerikanske proffmesterskapet i scootercross.

Nattens andreplass sikret sammenlagt-seier for vadsøværingen Malene Trosten Andersen.  Foto: Privat

sport

På totalt 16 konkurranser har Malene Trosten Andersen sikret seg hele ni seiere i Amsoil. Nattens andreplass i Eagle River i Wisconsin gjorde Andersen til første norske kvinne til å vinne det amerikanske proffmesterskapet i scootercross sammenlagt.

– Jeg følte meg kanonbra i dag. Jeg tok starten i finalen. Jeg koste meg og nøt finalen og kjørte inn til andreplass. Jeg gledet meg til å krysse mål som 2021 Champion, sier hun til Norges motorsportforbunds nettsted.


Fra andre til første etter regelbrudd

Malene Trosten Andersen leder før det aller siste løpet.

Andersen blir nå værende i USA en stund, før hun reiser tilbake til Norge.

– Etter en spennende sesong sikret Malene historie. Malene har jobbet hardt hele sesongen, og har vært målbevisst i hver konkurranse. Hun har gjennom hele sesongen gjort de rette valgene, og hun har vært smart når det gjelder. Landslaget er utrolig stolt over hva hun presterer, sier landslagstrener Pål Grøtte.