Eidar Johan (16) fikk plass i VM-troppen

Altaværingen Eidar Johan Strøm får sjansen i junior-VM i Lahti.

Eidar Johan Strøm har imponert i uttaksrennene, og får reise til junior-VM i Lahti om tre uker.  Foto: Svein Halvor Moe

sport

A-sporten skrev tidligere i vinter at 16-åringen fra Alta har prestert så godt i uttaksrennene at det var en god sjanse for at han kom med i den norske VM-troppen. Hovedpersonen selv hadde imidlertid ikke helt trua siden han er såpass ung.


Eidar Johan har stø kurs mot junior-VM

Hopptrener André Nyeng Olsen har klokkertro på Eidar Johan Strøm (16) fra Alta.


Torsdag ettermiddag offentliggjorde Norges skiforbund VM-uttaket, og nevnte Eidar Johan Strøm fra Alta IF hopp og kombinert er en av fem norske mannlige utøvere som skal kjempe om medaljer i verdensmesterskapet i kombinert for juniorer.

De øvrige fire er Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF), Emil Ottesen (Gausdal Skilag), Sebastian Østvold (Lensbygda Sportsklubb) og Marius Solvik (Haslum IL).

– Vi i Alta IF hopp og kombinert er utrolig stolte over godgutten våres, skriver en kanonfornøyd Svein Erik Danielsen i en SMS til A-sporten.

Danielsen er en av ytterst få ildsjeler som er igjen i hopp- og kombinertgruppa. Klubben har for tiden ikke aktivitet i Alta, men hjelper klubbens utflyttede hoppere så godt de kan økonomisk. Dette er nevnte Eidar Johan Strøm og hans søsken Anna Odine og Jørgen Oliver, som begge har tatt steget opp på seniornivå.

Anna Odine Strøm har deltatt i junior-VM i spesielt hopp for noen år tilbake.

Mesterskapet går av stabelen 9.- til 12. februar.

Norge skal også ta ut fem kvinner til junior-VM. Endelig uttak kommer etter avklaring rundt World Cup på Lillehammer, melder Norges skiforbund på sine nettsider.


Retter blikket mot Slovenia etter tung dag i Granåsen

Anna Odine Strøm gleder seg til å konkurrere i verdenscupen igjen.