Stock tok NM-sølv

Stor nordnorsk dag i skisporet.

Daniel Stock gikk et strålende løp og sikret sølv på mandagens NM-øvelse.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Vadsøværingen Daniel Stock hadde kun Erik Valnes fra Sørreisa foran seg på resultatlista i mandagens NM-øvelse. På distansen 10 kilometer klassisk klinket Valnes til med et kjempeløp, og selv Johannes Høsflot Klæbo var sjanseløs mot bjørnen fra nord.

Mer overraskende var det at også Daniel Stock fra Vadsø også gikk fortere enn Høsflot Klæbo, som er på hjemmebane i norgesmesterskapet del 1. Stock avsluttet utrolig sterkt og sikret karrierens første NM-sølv. Martin Løwstrøm Nyenget tok tredjeplassen, mens Johannes Høsflot Klæbo endte på fjerdeplass.

Finn-Hågen Krogh stilte ikke til start på mandagens NM-distanse. Han skal gå tirsdagens 15 kilometer fristil.