Åpner for at barn og unge under 20 år kan trene som normalt

Formannskapet i Alta kommune skal drøfte de nye anbefalingene fra regjeringen mandag ettermiddag.

Erna Solberg & co vil gi lettelser for barn og unge.  Foto: Terje Pedersen

sport

Statsminister Erna Solberg og regjeringen kom med nye anbefalinger på mandag. De vil i hovedsak videreføre de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge.

– Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan også unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres, men kamper, cuper, stevner mv. må fortsatt utsettes, skriver Alta kommune på sine nettsider.

– Klokken 15.00 møter Formannskapet i Alta for å drøfte anbefalingene, opplyser kommunen.

Kommuneledelsen valgte å stenge idrettshallene og gymsalene i Alta 4. januar. Nå er det mye som tyder på at de vil bli åpnet igjen. Men det er godt mulig at det kun er de under 20 år som får lov til å trene innendørs.

– For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand, opplyser regjeringa.