– Man kan ikke bare hive folk ut av døren

Tore Reginiussen retter en moralsk pekefinger mot RBK.

Tore Reginiussen.  Foto: Terje Pedersen, NTB

sport

Altaværingen sier han kanskje er «for forståelsesfull» om måten han ble nødt til å forlate Rosenborg på, men til VG retter han samtidig en moralsk pekefinger mot gamleklubben i forbindelse med den pågående ryddesjauen.

Situasjonen endret seg

En av de store overraskelsene var at 34-åringen ikke fikk ny kontrakt i RBK, til tross for at han ønsket ett år til.

– Det ble jo ikke akkurat som det var forespeilet da, men sånn er det nå en gang. Det var nok mange som ble overrasket, men de avventende signalene de siste ukene gjorde at jeg skjønte at situasjonen hadde endret seg litt i løpet av høsten, sier Reginiussen til VG. Han tilføyer:

Åpnes en ny dør

– Selv om jeg snart hadde vært her i ni år, visste jeg at det kom til å komme et tidspunkt der jeg ikke fikk være med videre. Det kom nå. Det var litt rart de første dagene, det er litt spesielt nå også. Vanligvis er jeg på denne tiden ladet opp til å trene hardt. Nå er situasjonen en litt annen. Det er spesielt, det er ikke noe å legge skjul på. Det blir rart ikke å være med, men det er nå sånn det er i livet: Når en dør lukkes, så åpnes en ny en, sier Reginiussen.

Han medgir at det er kjedelig for å avslutte karrieren i RBK,  både med resultatene og tomme tribuner.

–  Jeg ville ha min siste kamp foran stinn brakke og få en ordentlig avskjed. Det er det som plager meg mest.

Over natta

Han mener klubben må huske at det er spillere som har kontrakt.

– Det er ikke nødvendigvis sånn at du bare kan kvitte deg med folk over natten. Det må være en lojalitet som går begge veier, sier 34-åringen og fortsetter:

– Det må ligge en respekt der for spillerne og kontraktene som er inngått. Man kan ikke bare hive folk ut døren.

– En av de beste

Sporslig leder Mikael Dorsin mener Tore er en av de beste midtstopperne som har spilt i klubben.

–  Dette var en beslutning som vokste frem jo lengre sesongen gikk, og dette ble en helhetsvurdering til slutt som gikk på økonomi og at klubben ønsker en fornyelse av stallen. Kontrakten gikk ut, noe som også gjaldt andre spillere som heller ikke fikk forlengelse. Men for oss var dette selvfølgelig en veldig vanskelig avgjørelse, sier Dorsin til VG.

Andre spillere som er på vei ut, er Pål André Helland, Gjermund Åsen, Gustav Valsvik og Erik Botheim.