– Dette kan fort bli en tradisjon

40 deltakere stilte til start i Nyttårsløpet.

Mats Håpnes (t.v.) og Bjørn Thomas Nygård imponerte i Nyttårsløpet i regi av Alta IFs friidrettsgruppe.  Foto: Alta IF Friidrett

sport

Bare to dager etter at 2020 var et tilbakelagt kapittel valgte Alta IFs friidrettsgruppe å arrangere årets første løp i Alta. Nyttårsløpet gikk av stabelen ved Finnmarkshallen, der friidrettsgruppa har arrangert konkurranser flere ganger tidligere.

Langrennsløper Bjørn Thomas Nygård viste styrke da han gjennomførte løypa på fem kilometer på tiden 16.27. Mats Håpnes fulgte på andreplass, mens Thomas Frost tok den siste «pallplassen».

– Vi er veldig godt fornøyde med gjennomføringen. 40 deltakere sto på startstreken, og det er bra med tanke på at vi ikke har annonsert løpet i særlig grad. Denne konkurransen kan fort bli en tradisjon, kommenterer Rolf Rantala i Alta IFs friidrettsgruppe.

Han forteller at løypa ved Finnmarkshallen passer godt for deltakere i alle aldre.

– Konseptet er det samme som Sandfalljoggen. Vi ønsker å gi et tilbud både til de som løper fort og de som er mest opptatt av å gjennomføre. Løypa vil bli brukt igjen til våren, sier Rantala.

Totalt 29 deltakere løp fem kilometer på tid. Resten løp 1,67 kilometer uten tidtaking. Det ble for øvrig trukket ut to gavekort til de som hadde meldt seg på. Disse ble vunnet av Noel Pedersen og Petter Furulund, opplyser arrangøren på sine facebooksider.

– Det var en fin konkurranse der spesielt Bjørn Thomas og Mats leverte gode løp, avslutter han.