Ble slått ut i kvartfinalen

Finn-Hågen Krogh må rette blikket mot søndagens 15 kilometer.

Finn-Hågen Krogh måtte se seg slått av fire løpere i sitt kvartfinaleheat på Beitostølen.  Foto: Terje Pedersen, NTB

sport

Fredag var det klart for første renn i den nasjonale sesongåpningen for Norges langrennsløpere. Det var sprint i klassisk stil som sto på programmet, og landslagsløper Finn-Hågen Krogh fra Tverrelvdalen sto på startstreken.

Krogh leverte en bra prolog på Beitostølen, der han noterte seg for 15. plass - ni sekunder bak vinner Johannes Høsflot Klæbo. Erik Valnes fra Bardufoss var bare 16 hundredeler bak trønderen.

Dessverre fikk ikke Finn-Hågen Krogh det helt til å stemme i sitt kvartfinaleheat. Han startet friskt, men havnet etter hvert et stykke bak de beste og hadde ingen mulighet til å kjempe om avansement. Han endte på femteplass i sitt heat, der Håvard Solås Taugbøl og Harald Astrup Arnesen ble nummer én og to. Even Northug endte på tredjeplass.


– Jeg er godt vant til å være under press. Det har ofte fungert bra for meg

Finn-Hågen Krogh må prestere på Beitostølen for å komme med til Finland. Det er et utgangspunkt han er komfortabel med.


Krogh stiller også til start på søndagens 15 kilometer fristil. Med exit i kvartfinalen på sprinten må trolig Krogh klare en pallplass på søndag, eller i hvert fall være i nærheten, dersom han skal få sjansen til å konkurrere i neste helgs verdenscuprenn i finske Ruka.