Trøbbel for Tore og Rosenborg

Tore Reginiussen og resten av Rosenborg-stallen må testes for covid-19 etter å ha deltatt på treningsturnering.

Tore Reginiussen deltok på en treningsturnering under landslagsoppholdet med Rosenborgs 2.-lag. Det faller ikke i god jord hos Trøndelag fotballkrets.  Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix

sport

Flere A-lagsspillere i Rosenborg, deriblant Tore Reginiussen deltok nylig på en mye omtalt treningsturnering mot Levanger og Nardo. Det skulle de ikke ha gjort.

Det viser seg nemlig i ettertid at en Nardo-spiller har fått påvist koronasmitte, og at A-lagsspillere ikke hadde lov å delta i turneringen.

– Vi har behandlet søknaden om å arrangere turneringen med kriteriet om at det var Rosenborg 2 som deltok. Det (bruk av A-lagsspilleren) var ikke det som var premisset da søknaden ble godkjent, sier daglig leder i Trøndelag fotballkrets Jan-Roar Saltvik til VG.

Flere A-lagsspillere

Treningsturneringen ble spilt i løpet av landslagsoppholdet den siste uken og Reginiussen, Emil Konradsen Ceïde, Rasmus Wiedesheim-Paul og Gjermund Åsen er alle spillere fra A-laget som spilte turneringen.

Reginiussen og resten av Rosenborg er nå blitt pålagt av kommuneoverlegen i Trondheim å teste sine spillere for koronaviruset. Samtidig fastslår Norges Fotballforbund at treningskampene var brudd på forbundets koronaprotokoll.

– Treningskamper mot lag utenfor kohorten til toppfotballen er klart i strid med intensjonene i protokollene. Dette kan sette fullføringen av Eliteserien i fare, skriver forbundets konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Bergens Tidende.

Legger seg flat

Rosenborg-lege Reidar Due sier følgende til VG om hvilke vurderinger som ble gjort i forkant av treningskampene:

– Vi gjorde vurderinger i god kommunikasjon med de andre lagene. Lagene var kohorter, og vi reflekterte at det lot seg gjøre. Det var en helhetsvurdering. Det skulle vi ikke ha gjort. Vi legger oss flat på det.

(©NTB)