Altaturneringen i håndball 2021 delvis avlyst

Altaturneringen i håndball avlyses for årsklassene 10 år og eldre.

Altaturneringen i håndball 2021 omstruktureres grunnet koronapandemien. Dette bildet er fra turneringen i 2019.   Foto: Reiulf Grønnevik

sport

Som en konsekvens av smittesituasjonen og de nye retningslinjene for arrangementer, har Alta IF sett seg nødt til å omstrukturere Altaturneringen i håndball 2021.

– Vi får håpe at situasjonen ser langt lysere ut i starten av det nye året, skriver Lars-Gaute Skorpen på Alta IFs hjemmeside.

Avlyser for årsklassene 10 år og opp

Selv om Alta IF håper på en lysere start på året 2021 føler klubben at det er riktig allerede nå å avlyse årsklassene 10 år og eldre.

– Det kreves mye forberedelser fra de tilreisende lag, og vi tror det kan være greit med litt forutsigbarhet. Altaturneringa i håndball har bare økt i antall påmeldte lag de siste årene, og med over 250 lag har turneringa samlet rundt 4.000 mennesker i de ulike hallene. Selv om det er strenge smittevernsrutiner med forsterket renhold, oppmerkede sitteplasser og desinfisering, er det ikke til å legge skjul på at det er en skremmende tanke å samle «hele» Troms- og Finnmark ei helg, skriver klubben videre.

Selv om aldersbestemt håndball har vært lite påvirket av epidemien så langt denne sesongen og seriespillet stort sett har gått sin gang, har de aller minste årsklassene måtte se sine faste turneringer bli avlyst. De har heller ikke fått spilt kamper under pandemien.

– Alta IF satser derfor på å arrangere en mindre, flott og trygg miniturnering helga 5.-7. februar hvis det lar seg gjøre i samråd med kommuneoverlegen, de nasjonale retningslinjene og de gjeldende protokollene for gjennomføring av arrangementer.

Påmelding avventes til januar, og mer informasjon vil komme når det nærmer seg avkast, opplyser klubben videre.