Fikk hjelp av TUIL

Opprykkshåpet lever i beste velgående for Alta IFs fotballherrer.

Christian Reginiussen og Vegard Braaten scoret tre av målene da Alta IF og Kvik Halden spilte uavgjort 4-4 i Finnmarkshallen for en drøy uke siden. På lørdag står serietoer Skeid på motsatt banehalvdel.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta IF, som hadde spillefri denne helga, fikk hjelp av Tromsdalen i kampen om andreplassen. TUIL har ingen mulighet til å klare opprykkskvalik selv, men klinket til med en meget sterk 3-2-seier hjemme mot Hødd. Dermed har Alta IF og Hødd fremdeles lik poengsum (29 poeng). Vidar Johnsens mannskap har én kamp til gode på laget fra Ulsteinvik.

I helgas andre kamp i sluttspillet i PostNord-ligaen avdeling 1 vant Skeid 3-1 hjemme mot Kvik Halden. Dermed overtok Skeid andreplassen. Kvik Halden ble i likhet med Alta IF og Hødd stående med 29 poeng etter denne runden.

Her er Altas gjenstående kamper:

 • Alta - Skeid lørdag 31. oktober klokken 16.00
 • Fredrikstad - Alta lørdag 7. november klokken 16.00
 • Alta - Hødd lørdag 14. november klokken 16.00
 • Tromsdalen - Alta lørdag 21. november klokken 13.00

I den tredje og siste sluttspillkampen denne runden ble det klart at Fredrikstad rykker opp i 1. divisjon etter et tre år langt opphold på nivå tre i norsk fotball. FFK rykket ned til 2. divisjon i 2017, og til tross for storsatsing er det blitt tre sesonger på nivå tre. Men søndag ble opprykket til 1. divisjon sikret med en knusende 6-0-seier over Brattvåg. Det utløste full jubel på Fredrikstad stadion.

– I dag var vi så påskrudd at ingenting kunne stoppet oss. Jeg er imponert over gutta. Vi kjente på det lille trykket og nervøsiteten. Vi har vært gode i hele år, sa trener Bjørn Johansen til Fredriksstad Blad.

Slik ser tabellen ut etter helgas kamper:

 1. Fredrikstad 45 poeng
 2. Skeid 31 poeng
 3. Hødd 29 poeng
 4. Alta 29 poeng
 5. Kvik Halden 29 poeng
 6. Tromsdalen 21 poeng
 7. Brattvåg 19 poeng