Stoppet VIFs seiersrekke

Eline Hegg utnyttet keepertabbe og sikret ett poeng for Kolbotn.

Eline Hegg scoret for Kolbotn og sørget for at det ble poeng borte mot Vålerenga.  Foto: Skjermdump fra stream

sport

Etter seier i fire strake kamper i Toppserien for Vålerengas kvinner, sa det stopp med 1-1 mot Kolbotn, men det kunne fort endt med tap i en kamp der keeperne spilte hovedrollene på hver sin måte.

Seebert glapp en enkel ball etter ni minutter, som gjorde at en oppvakt Eline Hegg kunne overraskende kunne gi Kolbotn ledelsen.

Men takket være Celin Bizet Ildhusøys scoring fem minutter før slutt fikk Vålerenga med seg ett poeng og er oppe på 13 totalt. Like mange som LSK kvinner, som tar imot Arne-Bjørar på søndag.

Hjemmelaget i blått hadde åpnet kampen klart best og fortsatte å sette Kolbotn og keeper Siri Ervik under press etter åpningsmålet, men bortelagets sisteskanse hadde en langt bedre dag på jobben enn sin kollega i VIF-buret.

Etter en snau halvtime viste Ervik seg fram ved to anledninger. Først måtte hun ut i full strekk for å redde et forsøk fra Synne Jensen og like etter gjorde hun en god redning på et skudd fra Sherida Spitse.

Også etter pause var det Vålerenga som var klart nærmest scoring. Jensen fikk en ny god skuddmulighet etter 57 minutter, men denne gangen gikk skuddet i en forsvarsspiller og over mål.

Men i det 86. minutt kunne ikke Ervik hindre Ildhusøy fra å score 1-1. 18-åringen stupte fram på et godt innlegg fra Spitse og headet nydelig inn utligningen.

Vålerenga forsøkte å sette inn seiersmålet, men kampen endte med ett poeng til hvert av lagene.

Tonje Pedersen var også i aksjon for Kolbotn. Hun spilte 87 minutter.