Heier frem Alexandra

Alta-jenta Alexandra Martnes viser seg frem for landslagsledelsen.

Alexandra Martnes stortrives på talentsamling i Porsgrunn. – En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier hun.  Foto: Lønne Studio

sport

Denne uka deltar hun på Equinor talentleir i Porsgrunn sammen med landets beste fotballspillere på jentesiden i alderen 14 til 16 år.

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Alexandra viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Viktig og etterlengtet samling

Etter måneder med egentrening får Alta-talentet endelig testet kreftene mot landets beste.

– En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier Alexandra Martnes.

Det er som nevnt Norges fremste juniorer som er samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får de håndplukkede jentene tett oppfølging fra NFF.

– Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden, skriver arrangøren i en pressemelding.

Høyaktuelle landslagspillere

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. Resultater de senere år viser at norske u-landslag klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.

Talentleieren, som vanligvis går av stabelen i juni, er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene, legger arrangøren til.