Smitteutbrudd hos Altas cupmotstander – spillerne er i karantene

To av spillerne i 1.-divisjonsklubben Nøtterøy har testet positivt for covid-19.

Nøtterøys håndballherrer, her avbildet i en tidligere kamp mot Alta IF, er i hjemmekarantene etter at to spillere testet positivt for koronasmitte.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Det er VG som omtaler saken. De melder at alle klubbens 24 spillere nå er satt i hjemmekarantene.

– De to spillerne er sjokkerte. De kan ikke forstå at de er smittet, sier daglig leder, Roger Meyer, til VG og legger til:

– Ingen av dem har følt seg syke.

Men en av spillerne meldte i forrige uke om lette symptomer via klubbens daglige elektroniske meldingssystem. Han testet positivt for covid-19. Så kom ytterligere en positiv test. De to spillerne skal ha vært sammen i en festlig sammenheng.

Også hovedtrener Robert Hedin og hele hans trenerteam ble opprinnelig satt i karantene av kommuneoverlegen i Færder. Hedin & co. slipper nå dette, men får ikke samle laget til trening før 11. august.

Sesongen starter antagelig med cupkamper i slutten av august, og da er det Alta IFs håndballherrer som er motstander i Altahallen.

– Det er ennå noen uker til. Så det kan gå bra. Men det blir interessant å se hvordan man skal løse slik situasjoner hvis de skjer i sesongen. Da kan det bli kaos, frykter svensken som trente det norske landslaget fra 2008 til 2014.

Sportslig leder i Alta IF Håndball, Kristian Agledahl, sier til A-sporten at klubben ikke har fått mer informasjon om smitteutbruddet og eventuelle konsekvenser det kan få.

– Vi har ikke vært i direkte kontakt med Nøtterøy. Norges håndballforbund har ikke definert lagene i 2. divisjon som en del av toppsatsingen – det er bare lagene i de to øverste divisjonene. Så vi venter egentlig bare på hva regjeringa kommer med når de skal presentere nye retningslinjer for breddeidretten på mandag i neste uke. Vi har fremdeles ikke lov til å ha fullkontakt på trening, og aner ikke om det vil bli spilt cupkamper i slutten av august eller seriekamper i september, forteller Agledahl.