Siril var raskeste dame på sykkel over vidda

Altaværingen klinket til med bestetid i dameklassen sist helg.

Siril Pettersen Hammari gjennomførte terrengsykkelrittet Offroad Finnmark 150 kilometer på bare åtte timer og 28 minutter. Hun var dermed raskeste kvinne på distansen i år.  Foto: Marit Leinan Abrahamsen

sport

På grunn av koronapandemien har ikke arrangøren gjennomført Offroad Finnmark slik vi kjenner den. I år har det kun vært mulig å sykle 150 kilometer, og for å hindre at for mange samles på ett sted har konkurransen blitt arrangert over to helger.

– Med tanke på smittevern er vi veldig fornøyd med konseptet vårt. Vi har aldri hatt store oppsamlinger av mennesker verken på startstreken eller i løypa, sier Anders Abrahamsen, daglig leder i Offroad Finnmark, i en pressemelding.

Arrangøren forteller at de forventet ulike forhold og tider siden rittet ble arrangert over to helger.

– Det ble nok enda større variasjon enn vi hadde forventet. Mens de som startet forrige helg måtte kjempe mot våte myrer og kraftig motvind, fikk deltagerne siste helgen helt fantastiske forhold med tørre stier og mindre vind. Selve konkurranseaspektet ble en del skjevt fordelt med tanke på forholdene de to helgene. Derfor har vi valgt å kåre topp-tre i dame- og herreklassene, for begge helgene, forteller Abrahamsen.


Gjør seg klare til et annerledes Offroad Finnmark-løp

De to neste helgene arrangeres «koronaversjonen» av Offroad Finnmark.


Den første helga var det Elise Utne som var raskeste syklist i dameklassen. Hun ble klokket i mål på tiden 9.41,8. Tiina Idström (9.52,23) og Rannveig Blomkvist (10.29,34) fulgte på andre- og tredjeplass.


Et alternativt Offroad Finnmark er i gang – Glad vi kan tilby dette

Lørdag morgen syklet rundt 80 deltakere ut fra sentrum i årets alternative Offroad Finnmark løp.


Som Anders Abrahamsen var inne på gikk det betydelig fortere sist helg. Altaværingen Siril Pettersen Hammari raste gjennom løypa på tiden 8.28,15, og var dermed klart raskeste utøver på damesiden konkurransen sett under ett. Marita Andreassen (9.10,41) ble nummer to, mens Bente Røkenes og Ida Grubben (9.28,36) delte tredjeplassen.


Gir seg som daglig leder for Offroad Finnmark

Anders Abrahamsen bytter beite etter fire år. Nå venter Finnmark fotballkrets.


I herreklassen var det Tor Espen Jolma som var best med tiden 8.31,36 den første helga. Ole-Martin Pettersen (8.45,57) og Marko Saukko (8.50,09) kom også på pallen. Sist helg var det Daniel Boberg Leirbakken som stakk av med seieren. Han brukte 7.09,36 på distansen. Vidar Hågensen (7.28,18) og Thomas Pettersen Hammari (7.56,02) ble nummer to og tre.

– De to siste helgene har 190 ivrige syklister deltatt på vår DNB OF150, som er ny rekord for denne distansen. Vi er superfornøyde med årets arrangement. Med det bakteppet som har vært siste månedene er jeg stolt over organisasjonen og de frivillige, som klarer å omstille seg og levere et flott arrangement til tross for alle endringene vi var nødt å gjøre. Og ikke minst kudos til alle deltagerne og deres familie/venner, som forholdt seg til retningslinjene vi la ut, men samtidig klarte å skape skikkelig Offroad Finnmark-stemning, avslutter Abrahamsen.