Flott gjennomført dressurstevne på Røstan

Alta rideklubb fikk besøk fra Hammerfest, Karasjok, Nordreisa og Porsanger.
sport

– Dette var vårt andre dressurstevne i år etter at vi får lov å arrangere igjen, etter covid-19. Vi var så heldige å få den flinke dommeren Trond Aspmy opp til oss, og vi hadde 77 startende på de to dagene. Så ble det også skyfri himmel og nydelig vær, så alt ble veldig bra, forteller Renate Opgaard Thomassen, leder i Alta rideklubb.


Jubler over pengegave til hestemiljøet: – Nå blir det hall og rideskole

– En fantastisk julegave, sier Anne Gjertrud Lund Svendsen i Alta rideklubb.Fant tonen umiddelbart

Vårin Wirkola kastet seg ut i sprangkonkurransen med en ny dressurhest og tok gull.


Tre-fire stevner i året

Rideklubben har 120 medlemmer, som er veldig stort i Finnmarksmålestokk, men ikke så stor om en sammenligner seg med hele landet. Klubben har ikke egen rideskole, men utdannede instruktører har flyttet hjem til Alta og underviser ukentlig. I tillegg kommer instruktøren Jeremy Spring fra London jevnlig på besøk (ikke i korona-tida), og de har hatt to flinke trenere i Trude Vaslestad og Elin Sørensen tidligere.

På dette dressurstevnet hadde de klassene Ryttertest til MA og FEI innledende program for ponnier og Prix St. George. De pleier som oftest å være mellom 50 og 60 startende, men denne gangen var det hele 77 stykker som ville konkurrere i dressur.

– Vi har tre-fire stevner i året. Det er hovedsakelig i dressur, men vi prøver å ha ett sprangstevne også. Våre ryttere rir på LC- MB-nivå.

På Stall Røstan

– Stevnene våre holder vi på Stall Røstan, som er en privateid stall med ridehall som ligger cirka en mil utenfor sentrum. Vi er så heldige å få leie den, og det er et fint sted, forteller Thomassen.

– Jeg tror vi hadde ny rekord for antall startende, og det kommer nok av at det var sesongens første stevne her oppe, sier hun videre.

Det var utenom disse konkurransene, et par stykker som red ryttertest lørdag. Ryttertest er som en øvelse for å trene på å starte stevner. Deltakerne på stevnet har rapportert om fine premier og et flott stevne.

Utfordrende med koronatiltak

– Det var litt utfordrende å arrangere ridestevne med mange koronatiltak. Vi hadde egne publikumsvakter, og alle måtte signere lister eller melde på forhånd hvem som kom så man skulle kunne spore en eventuell smitte, forteller hun.

Det var også restriksjoner i stallen, på oppvarmingsbanen, i kiosken og for publikumsområdet. Stevnet kunne heller ikke annonseres på forhånd, for å unngå for mye publikum. Det ble heller ikke holdt en tradisjonell premieutdeling, men premier og sløyfer ble levert.

Like fullt kan Alta rideklubb se seg fornøyd med et vel gjennomført stevne.