– Det er kjempeviktig for utøverne å komme i gang

Alta Motorsportklubb arrangerer ikke bare ett, men to løp på Kvenvikmoen denne helga.

Birgitte Olsen og de andre motocrosskjørerne i nord klør etter å komme i gang med konkurransesesongen. På lørdag og søndag får de endelig sjansen til å konkurrere igjen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Heller ikke motocrosskjørerne har sluppet unna restriksjonene som fulgte etter at koronapandemien brøt ut i Norge og verden for øvrig. De er i likhet med fotballspillerne og andre idrettsutøvere ivrige etter å komme i gang med konkurransesesongen.

For utøverne fra Finnmark er det nå like før. Lørdag og søndag arrangeres nemlig første og andre runde i nordnorsk mesterskap i motocross på Kvenvikmoen Motorpark. Det er det mange som gleder seg til.

– Vi blir rundt 50 deltakere, og det er litt færre enn vanlig. Men vi kommer til å kjøre løp uansett. Etter måneder med isolasjon og restriksjoner er det kjempeviktig for utøverne å komme i gang. Motocrosskjørerne her oppe er sulteforet på konkurranse, og nettopp derfor arrangerer vi løp både lørdag og søndag, sier leder i motocross-seksjonen i Alta motorsportklubb, Tore Grøtte.

– Med to løp samme sted på én helg får kjørerne og alle tilknyttet motocross i Finnmark en etterlengtet mulighet til å treffes igjen og være sosiale etter lørdagens konkurranse. Vi holder selvfølgelig riktig avstand til hverandre og tar smittevernreglene på høyeste alvor. Men det blir godt å møtes igjen, fastslår han.

Det skal også kjøres to NNM-runder i henholdsvis Lakselv og Kirkenes. I tillegg blir det én runde i Vadsø og én runde i Vardø.

– Nordreisa har dessverre trukket seg, men med åtte løp får utøverne deltatt i bra med konkurranser utover sommeren og høsten, sier Grøtte, som ikke regner med å sitte igjen med et økonomisk overskudd etter helga.

– På grunn av koronasituasjonen må ambulansene være stasjonert ved sykehuset i Hammerfest. Vi har valgt å leie en ambulanse og personell slik at vi får gjennomført løpene. Så viktig synes vi dette er. Vi får ta den utgiften og eventuelt gå med underskudd denne helga, sier Grøtte, som håper at publikum finner veien ut til Kvenvikmoen Motorpark. Barneklassene starter klokken 10.15, mens konkurranseklassene begynner klokken 12.00 på lørdag. Søndag begynner de yngste litt tidligere.

– Det er gratis inngang, men vi håper at folk som kommer kjøper noen lodd for å støtte klubben. Vi kommer nemlig til å ha et lotteri gående her, der det er mange fine premier, forteller Grøtte.