Frank kjører full fotballsending

Det blir skikkelig trøkk rundt Alta IFs første treningskamp etter koronakrisa.

Frank Halvorsen leder torsdagens fotballsending, som både sendes på Radio Alta og streames på Altaposten.no. Rett etter sendinga er ferdig starter treningskampen mellom Alta IF og Fløya.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Torsdag skal Alta IFs fotballherrer gjøre unna den første av to treningskamper før seriespillet starter opp med hjemmekamp mot Tromsdalen søndag 12. juli.

Klokken 20.00 sparkes oppgjøret mot divisjonskollega Fløya i gang på Storslett i Nordreisa, og oppgjøret vises direkte på Altaposten.no i samarbeid med Framtid i Nord.

Radio Altas eminente fotballkommentatorer Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm sørger i tillegg for en skikkelig oppladning til kampen. Duoen har holdt det gående med programmet «Mens vi venter» en måneds tid, og klinker til med en ny sending i morgen. De starter klokken 18.30 og holder det gående frem til kampstart.

– Vi har flere forskjellige ting på programmet. Blant annet skal vi snakke med tidligere eliteseriespiller Tor Sara om hva som kreves av unge fotballspillere for å bli skikkelig gode. Vi får også innspill fra toppseriespiller Runa Lillegård, som kommer i studio. I tillegg har vi snakket med Alta IF-spillerne Morten Gamst Pedersen, Hans Norbye og Mats Frede Hansen om dette temaet, forteller Halvorsen.

– Vi har selvfølgelig også fokus på Alta IFs kamp mot Fløya. Alt ligger til rette for en fin fotballkveld på Altaposten.no og Radio Alta, smiler Halvorsen, som er spent på hvordan Alta-guttene klarer seg i møtet med Fløya.

– Det blir interessant å se hvor Alta IF står drøyt to uker før seriestart. Ingen vet hvordan styrkeforholdet mellom klubbene i PostNord-ligaen er nå. Men jeg forventer uansett en god kamp. Vi gleder oss, kommenterer han.