Får ny sjanse på G15-landslaget

Peder Brekke fra BUL og Alta IF-jenta Alexandra Martnes er tatt ut på samling i Porsgrunn.

BULs stortalent Peder Brekke og pappa Pål gjestet denne ukas fotballsending på Radio Alta.  Foto: Frank Halvorsen

sport

Norges fotballforbund offentliggjorde mandag ettermiddag hvilke spillere som er tatt ut til Equinor talentleir i Porsgrunn. Her samles J14- og G14-troppene, samt landslag og skyggelandslag for jenter og gutter 15 og 16. Opprinnelig skulle talentleiren arrangeres i juni, men er nå flyttet til august.

BUL-spiller Peder Brekke er tatt ut på G15-landslaget, mens Alexandra Martnes fra Alta IF er tatt ut på J15s skyggelandslag.


– Jeg vet ikke om jeg får en ny sjanse. Det er ingen som har klippekort på landslaget

BUL-talentet Peder Brekke (15) ble tatt ut på landslagssamling. Så kom koronaen...


– Disse spillerne er tatt ut fordi vi enkelt og greit anser dem som Norges største talenter i sin årsklasse. Dette er morgendagens helter, og de har mye å leve opp til. De aldersbestemte landslagene våre har virkelig markert seg i Europa siste årene. Og vi har toneangivende spillere på A-landslagene våre som bare for noen år siden var på talentleir i Porsgrunn, sier ansvarlig for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland i en pressemelding.

Alexandra Martnes (nummer tre fra venstre) er ikke ukjent med landslagssamlinger. Nå får hun en ny mulighet til å vise seg frem.  Foto: Joakim Maylove Moltzau

Samlingen i år vil bli arrangert i henhold til smittevernhensyn og gjeldende retningslinjer, og som følge av dette er ikke alle detaljer rundt samlingen og programmet klare.

– Men det som er sikkert er at vi skal samles. Vi skal ha noen dager i Porsgrunn som forhåpentligvis vil være både utviklende og inspirerende. Og det fortjener spillerne. Det har vært en tøff tid for alle, også for alle de som ikke fått gjort det de liker aller best - spille fotball! Jeg håper derfor at uttaket til denne samlingen gir spillerne en ekstra «boost» så de går inn i sommerferien og trener så godt de kan, og jeg gleder meg mer en noen gang til en talentleir, sier Grøttland.

Jentene samles i Porsgrunn 3. - 7. august, mens guttene skal i aksjon 8. - 12. august.