Må ut på lederjakt

Niklas Högstedt fikk ny jobb og takket for seg. Dermed må Alta innebandyklubb ut på lederjakt.

Niklas Högstedt forlater Nordlysbyen og Alta IBK. Klubben er nå på jakt etter hans erstatter.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

– Dessverre ble mitt comeback i Alta IBK veldig kort. Jeg har fått ny jobb som daglig leder i Namsenvassdraget elveierlag, og de som kjenner meg godt forstår nok at dette er en mulighet jeg ikke kunne si nei til, skriver Niklas Högstedt på Alta IBKs facebookside.

Nestleder Jon Henrik Kvernmo Valkeapää bekrefter at Högstedt har gitt fra seg ledervervet.

– Det stemmer at Niklas har fratredt som klubbleder. Vi har begynt å lete etter hans etterfølger og har allerede flere spennende navn på blokka. Forhåpentligvis har vi en eller flere gode kandidater klare i løpet av kort tid, sier Valkeapää.

– Det vil bli gjennomført et ekstraordinært styremøte onsdag 24. juni, så vi har to uker på oss. Det jobbes godt i kulissene for å ha alt klart til den datoen, forteller han.

Er også på trenerjakt

Valkeapää er fungerende leder for øyeblikket, og understreker at klubben har god kontroll på situasjonen. Om han selv er aktuell som ny leder vil han ikke si så mye om.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi har et velfungerende styre og varamedlemmer som jobber godt sammen, og det er det viktigste akkurat nå. Så satser vi å ha på plass en ny leder om to uker.

– Hvordan er egentlig ståa i Alta innebandyklubb for tiden?

– Vi mangler hovedtrener på A-laget, men har noen kandidater. Dette er også en prioritert oppgave. Det er nemlig slik at vi tror at det er mulig å oppnå gode resultater når sesongen kommer i gang. Vi har fortsatt en del gode spillere i klubben, og vi i ledelsen har vært i kontakt med en flere inaktive spillere som har veldig lyst til å satse ordentlig. Men da må vi først få på plass et godt støtteapparat og et skikkelig opplegg. Klarer vi det er målsettingen å klare eliteseriekvalifisering, sier Valkeapää.

God rekruttering

Han understreker at det er veldig god aktivitet i de yngre årsklassene. Faktisk er interessen så god at de kanskje må opprette flere aldersbestemte grupper.

– Det gjøres en meget god jobb i yngre avdelinger. Her har vi hatt fin fremgang. Det er stor interesse, og det er mulig at vi oppretter en ny gruppe i tillegg til de to vi allerede har. Jeg ser veldig lyst på fremtiden. Nå må vi bare få på plass en ny leder og et godt apparat rundt A-laget, så er klubben i veldig god forfatning, avslutter han.