Spenstig satsing på norsk kvinnehopping

Alta-jenta Anna Odine Strøm er en av seks kvinner på det norske hopplandslaget.

Totalt 15 utøvere ble tatt ut på det norske hopplandslaget. Aldri før har det vært seks kvinner med.  Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

sport

Tirsdag ble det klart at 22-åringen Anna Odine Strøm fra Alta IF hopp og kombinert blir en del av det norske hopplandslaget også neste sesong. Det kom fram da Norges skiforbund offentliggjorde landslagene på en presseseanse i Holmenkollen tirsdag ettermiddag. Til tross for at hopplandslaget må gjøre betydelige økonomiske kutt som følge av koronakrisa har forbundet tatt ut hele seks kvinnelige utøvere.


Kutt i budsjettet for Anna & co

Koronapandemien gjør at hopplandslaget pålegges å kutte syv millioner kroner.


– Årets lag har en fryktelig interessant miks. Vi tar ut seks jenter som er på seks forskjellige stadier i sin utvikling. Maren Lundby går i front sammen med Silje Opseth og Anna Odine Strøm, og får selskap av tre uhyre spennende ungjenter i Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Ingebjørg Saglien Bråten. Disse jentene har som mål å bli verdens fremste kvinnelige hoppnasjon, og med disse utøvernes dedikasjon til idretten sin, og vårt system i NSF hopp, er det store muligheter for at visjonen kan bli en realitet tidligere enn vi trodde, kommenterer landslagstrener Christian Meyer.

Anna Odine Strøm skal representere Norge i hoppbakken også kommende vinter.  Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Både Bjørseth (Lensbygda) og Kvandal (Mosjøen) testet seg i World Cup sist sesong. Nå belønnes altså duoen med opprykk til hopplandslaget.

– Jeg synes det er stort å få være med på landslaget, men synes også det er litt sykt. Jeg ser på det som en stor mulighet til å lære av de beste og ikke minst utvikle meg som skihopper, sier Bjørseth.

– Dette har jeg hatt som mål lenge, og jeg setter stor pris på å få bli en del av laget. Jeg er glad for at skiforbundet fortsetter å satse på kvinnehopp. Jeg ser fram til å jobbe hardt og utvikle meg videre som skihopper, sier Kvandal.

Det ble også tatt ut ni menn på landslaget. Dette er Anders Fannemel, Johann Forfang, Halvor Egner Granerud, Anders Håre, Robert Johansson, Marius Lindvik, Thomas Aasen Markeng, Robin Pedersen og Daniel-André Tande.

Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken. Verdenscupen skal etter planen starte 21. november for herrene og 5. desember for damene.