Lokale kamper lar vente på seg, men Frank skal ut av fotballdvalen

Heretter kan du få servert to timer lokal fotball hver torsdag kveld på Radio Alta.

Frank Halvorsen er klar med et ukentlig fotballmagasin på Radio Alta, hver torsdag.  Foto: Arkiv

sport

Mens toppfotballen nærmer seg seriestart, er det fortsatt stille rundt lokalfotballen. Ingen vet eksakt når seriespillet starter, men nå vil Radio Alta ut av fotballdvalen. Fredag for tre uker siden hadde Radio Alta og Alta IF en sending der tilbakemeldingene var meget gode. Savnet av fotballprat er fortsatt til stedet og nå ønsker lokalradioen å ta tak.

Savner lokal fotballprat

Frank Halvorsen har referert fotball i Radio Alta i flere tiår. Selv om han har fått sin dose kamper opp gjennom årene, innrømmer den rutinerte kommentatoren at han savner lokal fotball.

– Ja, vi er mange som savner lokalfotballen her i Alta. Det begynner å krible hos mange og Mediehuset Altaposten ønsker å gjøre noe utover de daglige formiddagssendingene. Så lenge vi ikke får referert kamper, gjør vi annet bare for å få roe ned adrenalinet. Det sier Halvorsen som skal sy sammen sendingene. der han byr på gjester fra lokale fotballklubber, hyggelige telefonsamtaler og innslag fra lokale klubber.

Lise Lotte Lund Martnes og Roger Finjord kommer til «Mens vi venter» for å snakke om toppsatsing på damesiden.  Foto: Arkiv


Mer enn Alta IF

For tre uker siden hadde Halvorsen radiosending i samarbeide med Alta IF. Nå er det ikke bare Alta IF det skal handle om, men hele fotball-Alta tas inn i radiostudio. Torsdager blir det sending fra kl. 19 til 21 og sendingene blir framover helt til seriespillet med Alta IF i 2. divisjon kommer i gang.

– Det blir ukentlige sendinger. Førstkommende torsdag starter vi – og denne gang tar jeg med min faste sidekommentator Øystein Esjeholm i studio. Vi kommer også til å ha mange gjester framover og vi gleder oss stort, sier Halvorsen som lover at det blir enda hetere når kampene kommer i gang i Finnmarkshallen og på andre arenaer.

Her er den foreløpige lista over gjester i første runde av «Mens vi venter»:

  • I første sending får Halvorsen besøk av Lise Lotte Lund Martnes der problemstillinga er: Er det nytteløst å satse på å få opp et topplag på damesiden når de største talentene alltid forsvinner?
  • Roger Finjord kommer for å snakke om lokalfotball i disse coronatider. Når kommer barne- og lokalkampene i gang, er spørsmålet.
  • Dommer Tom Egil Olsen skal svare på hvordan det er å være offentlig huggestabbe og den som alltid må tåle å få kjeft på fotballbanen.
  • Hvordan er situasjonen for 4. divisjonslagene i Tverrelvdalen og BUL. Det skal Jarle Mjøen og Rune Stamnes snakke om.