Finn-Hågen fronter aksjon mot mobbing

MOT Norge henter inn de nordnorske skiprofilene Finn-Hågen Krogh, Anna Svendsen, Erik Valnes og Vilde Nilsen som ambassadører.

Finn-Hågen Krogh skal fronte MOTs arbeid i Finnmark.  Foto: MOT Norge

sport

– Tallenes tale om de unge i nord er alarmerende. Nordnorsk ungdom er minst fornøyd med egen helse og de ligger på landstoppen i mobbing. Fremtidstroen er svak og landsdelen er på bunn når det gjelder andel som tror de vil få et godt og lykkelig liv. Dette er bakgrunnen for at MOT Norge gjør en tung satsing i samarbeid med nordnorske skoler og idrettsprofiler. Satsingen er muliggjort av økonomisk støtte fra SpareBank 1 Nord-Norge, skriver MOT i en pressemelding.

– MOTs oppdrag er å utvikle robust ungdom som inkluderer alle. Bare tre prosent av de 68.000 elevene som deltar i MOTs program er fra Nord-Norge. Derfor er vi ekstra stolte over at vi nå kan gjøre en satsing i nord, sier Mariann Janson, daglig leder for MOT Norge.

MOT Norge har noen av landsdelens fremste idrettsprofiler i sine rekker. Tromsø IL har allerede vært partner gjennom mange år. Nå blir også skiprofilene Finn-Hågen Krogh, Anna Svendsen, Erik Valnes og Vilde Nilsen MOT-ambassadører.

– Jeg er stolt over å være MOT-ambassadør. For meg handler MOT om at alle kan oppnå det de vil, uansett hvilken personlighet de er, kommenterer Tverrelvdalens langrennsstjerne Finn-Hågen Krogh.

Vilde Nilsen vant fire gull i Para-VM på ski i 2019. Nå er Tromsø-jenta blitt en del av MOT-familien.  Foto: MOT Norge

– Finnmark er det eneste fylket der ingen ungdommer har MOT på skolen, det ønsker vi nå å gjøre noe med og kommer til å jobbe målrettet mot skolene i Finnmark fra juni. Der er stor stas å ha fått med Finn-Hågen på laget. VI har delt en fantastisk flott film av han på MOT sin side på Facebook, ta gjerne en titt på den, sier Mariann Janson.

Tromstun ungdomsskole er først ut blant de nye MOT-skolene.

– Vi er en stor skole med over 450 elever, som er opptatt av å gi våre elever et godt skolemiljø og personlig utvikling. Derfor er vi stolte over å være først ute i den nordnorske satsingen, forteller rektor Sturla Vik ved Tromstun Ungdomsskole.

Samfunnsløftet fra SpareBank1 Nord-Norge sørger for at skolene får dekket en betydelig del av kostnadene for å delta i programmet til MOT.

– Også vi i SpareBank 1 Nord-Norge ser stor verdi av MOTs arbeid med å utvikle robuste ungdommer i nord, sier Katrine Eilertsen, Rådgiver i Samfunnsløftet i SpareBank 1 Nord-Norge.