Tatt ut på G15-landslaget

BUL-gutt Peder Brekke har fått plass i den norske G15-troppen.

Stortalentet Peder Brekke kommer stadig nærmere sin første aldersbestemte landskamp.  Foto: BUL Fotball

sport

Fotballtalentet fra Bossekop er en av 22 spillere som utgjør G15-troppen som samles i Sarpsborg 19. - 22 mars. Det har også blitt tatt ut et skyggelandslag i G15-klassen, samt to G14-tropper som alle skal delta i Equinor talentleir i samme periode.

– Dette er første gangen spillerne født i 2006 er inne på et nasjonalt tiltak, så ekstra gratulerer til dem. 2005-gutta opplever for første gang å bli plassert i en tropp som enten heter landslag eller skyggelandslag. Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til, fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Vi ønsker at spillerne skal få referanser og læring på fotballfaglige ting som er helt avgjørende, og det handler om å vise seg frem inn mot enda større oppgaver. Det gjelder spesielt 2005-årgangen, som snart skal spille sine første landskamper.

Mandag ettermiddag ble det klart at Alta IF-jenta Alexandra Martnes får sjansen på det norske J15-landslaget på samme samling. Hun er en del av det såkalte skyggelandslaget på jentesiden.