13. plass for Anna

To norske på pallen i det første Raw Air-rennet.

Anna Odine Strøm.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Dårlig være gjorde det umulig å konkurrere i Holmenkollen på søndag. Dermed ble det første rennet i Raw Air gjennomført på Lillehammer mandag kveld. Også her var det en del vind, noe som gjorde det krevende både for arrangøren og ikke minst hopperne.

Men etter litt venting fikk man gjennomført rennet, og for Anna Odine Strøms del ble det en ganske god dag. Hun var på 16. plass med et hopp på 114 meter i første omgang, og selv om hun slo av noen meter i finaleomgangen klatret hun til 13. plass.

De to øvrige norske hopperne kjempet om seieren, men måtte til slutt se seg slått av Sara Takanashi. Takanashi ledet etter første omgang og holdt hodet kaldt i sitt siste hopp. Der ble det 127,5 meter og 296,9 poeng.

Maren Lundby hoppet hele 139 meter i sitt siste hopp, men måtte nedi med begge hendene og dermed ble det svake stilkarakterer. Hun ble slått med 1,5 poeng, men leder stort i sammendraget.

Silje Opseth tok sin første pallplass i verdenscupen noen gang etter 131,5 og 122,5 meter og 293,5 poeng.

Det arrangeres et nytt renn i Raw Air på Lillehammer på tirsdag. Så forflytter hopperne seg til Trondheim, der tredje og siste renn blir arrangert.