Klar for siste test før Raw Air

Anna Odine Strøm er en av fire norske hoppere som skal i aksjon i slovenske Ljubno.

Anna Odine Strøm.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Den norske landslagsledelsen har plukket ut fire norske kvinnehoppere som reiser til Slovenia. I tillegg til Alta-jenta Anna Odine Strøm har skiforbundet tatt ut Maren Lundby, Silje Opseth og Thea Minyan Bjørseth.

Det er lagkonkurranse lørdag og individuelt renn søndag. Dette er de siste verdenscuprennene for kvinnene før Raw Air starter i Holmenkollen 7. mars.

– Det er litt synd at vi jentene ikke har renn i Lahti i månedsskiftet, men det betyr bare at vi kan stille ekstra uthvilt når vi skal konkurrere på hjemmebane i Raw Air, sier Maren Lundby.

Hun ligger på annenplass i World Cup-sammendraget, 90 poeng bak Chiara Hölzl. Søndagens renn i Ljubno er det siste før hoppjentene skal i aksjon i Holmenkollen.

– Jeg er alltid offensiv, og har hatt noen gode treningsdager på Lillehammer som jeg tror kommer godt med i siste del av sesongen, sier Lundby.

Norge var på pallen for første gang i en lagkonkurranse i World Cup tidligere i sesongen.

– Vi mener vi er seriøse utfordrere til en plass på pallen. Østerrike har vært gode fram til nå og Slovenia er alltid gode på hjemmebane, men bak der er det åpent. Vi glemmer ikke Zao der Norge var jevne med Japan, sier landslagssjef Christian Meyer.

Bjørseth debuterte på øverste nivå under rennene i Hinzenbach for knappe 14 dager siden. Der kaptret hun sine aller første WC-poeng.

– For Thea blir det en ny erfaring å hoppe lagkonkurranse i World Cup. Hun har sklidd rett inn i teamet, og hun er blitt tatt veldig godt vare på av de andre jentene. Dette kan bli en sammensveiset gjeng som blir verdifulle for Norge. Silje og Anna viser begge god progresjon i bakken. Maren har hatt en god treningsuke og har gjort nødvendige forandringer i bakken, noe som er svært gledelig, sier Meyer.