Vant løp i Finland

Unge Emil Mikalsen satte langt eldre konkurrenter på plass.

Emil Mikalsen fra Alta motorsportklubb utklasset de finske kjørerne sist helg.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Scootercrossesongen er godt i gang, og nå har også de nasjonale konkurransene i Finland og Sverige begynt. Her stiller en god del norske kjørere til start, deriblant flere utøvere fra Alta motorsportklubb og Kautokeino motorklubb.

Den lokale kjøreren som hevdet seg aller best i første runde i den finske cupen var talvikingen Emil Mikalsen. Han deltok i klasse Pro Lite. I lørdagens løp måtte han ta til takke med syvendeplass, men på søndag parkerte Mikalsen sine finske konkurrenter og vant finalen med nesten åtte sekunders margin til nestemann på lista, noe som er ren utklassing. Hele 28 kjørere deltok i denne klassen.

Fredrik Varsi Pedersen (t.h.) ble nummer 12 i finalen i klasse junior 11-14 år.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Også talentfulle Jan Even Wilhelmsen Romsdal kjørte godt i Finland sist helg. Han klinket til med andreplass i klasse 14-16 år. Johan Mathias Hætta kjørte inn til åttendeplass i finalen.

I klasse junior 11-14 år deltok tre lokale kjørere. Fredrik Varsi Pedersen og Esaias Matheo Sokki fra Nordlysbyen og Kautokeino endte på henholdsvis 12.- og 15. plass i finalen. Også 10-åringen Vegar Kristensen fra Alta, som har vært tøff nok til å klasse opp og kjører nå mot opptil fire år eldre konkurrenter, deltok i klasse 11-14 år. Han ble nummer 28.

Johan Mathias Hætta (nr. 7) kjørte inn til åttendeplass i klasse 14-16 år.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta MSK hadde også en kjører på startstreken i Njurunda i Sverige, der første runde i det svenske mesterskapet gikk av stabelen. Birgitte Sofie Olsen kjørte inn til tredjeplass i første finaleheat, men måtte ta til takke med femteplass i heat nummer to. Hun endte også på femteplass i løpet. Bare tre poeng skilte opp til andreplassen.