Setter kursen for Japan

Anna Odine Strøm er en av fire norske hoppere som drar til Sapporo og Zao.

Anna Odine Strøm gjør seg klar til to konkurransehelger i Japan.  Foto: Tore Meek, NTB scanpix

sport

– Vi sender full flåte til Japan. Vi har gode tradisjoner i Japan. Det virker som jentene våre trives her. Vi har ikke konkurrert siden Klingenthal før jul, så det er en svært konkurranselysten gjeng som tar turen østover, sier landslagssjef Christian Meyer til skiforbundets nettsider.

Norge sender fire hoppere til World Cup-rennene i Japan. Maren Lundby får med seg Ingebjørg Saglien Bråten, Silje Opseth og Anna Odine Strøm til konkurransene i Sapporo og Zao. Førstkommende helg hoppes det i storbakken i Sapporo. 16.-19. januar venter renn i normalbakken i Zao, hvor det også er lagkonkurranse på programmet. Det var her Anna Odine Strøm sikret karrierens første pallplass i verdenscupen i fjor på denne tida.

– Etter ett langt konkurranseopphold, så blir det kult å konkurrere igjen. Jeg er veldig motivert og klar for å gi gass, men er veldig spent på formen også. Jeg håper selvfølgelig å kjempe om de gjeveste plassene. Sapporobakken kan være litt enten eller, så man må bare møte opp og gjøre sitt, sier Maren Lundby.

– Men jeg tror det er en bakke som passer meg bra, om jeg hopper som jeg kan og kommer meg fint på lufta i denne nydelige flyvebakken, fortsetter Kolbukameratene-hopperen.

Lundby ble nylig kåret til «Årets forbilde». Dette sesongen handler mye om å forsvare World Cup-trofeet. Bare Adam Malysz har tidligere klart å vinne sammenlagt tre år på rad. I tillegg sikter Bøverbru-jenta mot suksess i RAW AIR i mars.