Har funnet seg ny klubb

Andreas van der Spa skal spille 1.-divisjonsfotball kommende sesong.

Andreas van der Spa skal spille for Øygarden FK i OBOS-ligaen i 2020.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Det er ikke lenge siden bergensklubben Øygarden FK sikret seg underskriften til Bryant Lazaro, som var Alta IFs hovedtrener i 2019. Han ble da ansatt som assistenttrener i klubben som har overtatt Nest-Sotras plass i OBOS-ligaen.


Lazaro blir trener i OBOS-ligaen

Amerikaneren blir assistenttrener i nyoppstartet 1.-divisjonsklubb.


Nå er det klart at også Andreas van der Spa, som fyller 21 år i dag, pakker kofferten og flytter til Bergen. Forsvarsspilleren var lånt ut fra Bodø/Glimt til Alta IF forrige sesong. Det er Øygarden FK som melder dette på sin egen nettside.

– Vi vil de neste dagene presentere flere nye navn, og først ut er bodøværingen Andreas van der Spa. Andreas, som i år spilte under trener Bryant Lazaro i Alta, kom til klubben på utlån fra Bodø/Glimt i 2019. Spilleren som blir omtalt som et stort stopper-talent følger dermed med trener Lazaro sørover og forsøker lykken i den nye klubben ØFK, skriver klubben.

– Jeg har da vært her to ganger tidligere og trent med Nest-Sotra. Da under Steffen Landro. Jeg må si at jeg fikk et veldig positivt innblikk av hvordan ting ble gjort her sør. Når jeg nå får sjansen til å prøve å kjempe om en plass på laget, så er det ingenting å tenke på, sier van der Spa.

Øygarden FK har for øvrig også kommet med et kontraktstilbud til Dag Andreas Balto, som fortsatt er på prøvespill i den finske eliteserieklubben KuPS.

Les mer om dette her:


Prøver lykken i finsk toppklubb

Dag Andreas Balto skal trene med seriemester KuPS de neste par dagene.