Her begynner 2020-sesongen for Alta IFs fotballherrer

Vidar Johnsen ledet sin første treningsøkt mandag ettermiddag.
sport

2. januar startet Vidar Johnsen formelt jobben som hovedtrener for Alta IFs herrelag, og fire dager senere var han og spillertroppen samlet til 2020-sesongens første treningsøkt i Finnmarkshallen. Nå venter noen tøffe måneder med forberedelser.

Det skal gjennomføres mange treningsøkter, og Johnsen & co har også fått på plass en del utfordrende treningskamper som skal sørge for at spillerne er i toppslag når alvoret starter. Første seriekamp er borte mot Tromsdalen mandag 13. april.

– Vi begynner ganske rolig med én fellesøkt om dagen. Guttene trener styrke og kondisjon ved siden av, men vi ønsker ikke å overdrive treningsmengdene nå i starten. Etter hvert blir det nok også noen morgenøkter. Denne uka trener vi til og med torsdag, så får guttene fri fredag før det blir turneringskamper i Lakselv i helga. Hvor stort sportslig utbytte vi har av denne turneringa kan sikkert diskuteres, men vi synes det er både viktig og morsomt å møte de andre finnmarksklubbene til en uhøytidelig duell på fotballbanen. Vi stiller med et A-lag og et rekruttlag i Lakselv, forteller Vidar Johnsen.

A-sporten kommer tilbake med mer stoff om Alta IFs sesongforberedelser senere denne uka.