Krogh tok seg videre fra sprintprologen

Sesongen er i gang for Norges beste langrennsløpere.

Finn-Hågen Krogh og de andre norske toppløperne sesongdebuterer på Beitostølen denne helga.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Fredag formiddag startet den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen med sprintprologer for kvinner og menn. Deltakerne konkurrerer i klassisk stil i sesongens første sprintrenn.

I kvinneklassen var det Ane Appelkvist Stenseth som gjorde unna sprintdistansen på best tid. Grong-løperen gikk i mål på tiden 2.57,03. Det var halvsekundet foran sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla.

Den norske duoen var klart raskest. Amerikanske Sophie Caldwell på 3.-plassen var 4,02 sekund bak Stenseth. Andre gode norske kort i utslagsrundene er blant andre Anna Svendsen (5.-plass i prologen), Kristine Stavås Skistad (6) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (8).

I herreklassen var Finn-Hågen Krogh blant de første løperne som startet ut, og Tverrelvdalen-løperen klarte seg bra. Han klarte ikke å matche de aller beste, men endte på 15. plass og tok seg trygt videre til kvartfinale. Han var 8,95 sekunder bak Pål Golberg, som var raskeste herreløper i prologen.

– Det var greit. Jeg gikk litt stressende i starten, mens så kom det seg. Det var ok i snitt, sa Finn-Hågen Krogh til NRK rett etter målgang.

Erik Valnes fra Sørreisa imponerte stort med en andreplass. Han var bare 0,46 sekunder bak Pål Golberg.

Favoritt og verdensmester Johannes Høsflot Klæbo noterte niende beste tid i prologen. Han var 5,49 sekunder bak Golberg og er videre til utslagsrundene med god margin. Av andre markante sprintnavn ble Sindre Bjørnestad Skar nummer 13 og Emil Iversen nummer 20.

Selve utslagsrundene i herrenes sprint starter klokken 12.55.

Lørdag (klassisk) og søndag (fri) skal kvinnene gå 10 kilometer i sesongåpningen på Beitostølen, mens herrene går 15 kilometer.